Wednesday, May 20, 2009

cORntOz


Korang tgk apakah aktiviti aku semalam.?

Aku tak tau nak buat ape..

Menumpukan 100% kat kerja pun bosan gak kan?
wahhh!!! berani..mentang² bos jenguk blog ni..confirm ke?

Bosan seh!!!

Semalam aku tak update blog sbb dah kekeringan idea. Kalau tak boleh jugak layan komen² korang kan?

Facebook aku pulak cam slow je semalam .

Adeh!!!! Ini la akhirnya.CORNTOZ..ahahaha~

Nampaknyer Twisties dah ada pesaing ye..

Rasa dia cam Twisties yg coklat tu jer.





p/s - wah...1st time aku masak kat umah mak mertua ni ..uhuhuhu~ kalau sayang tu aku x kisah sangat. Dia dah biasa makan masakan aku. Ni nak masak untuk mak mertua, bapak mertua & adik² ipar ku..oh!!! apakah nasib aku. Sebelum diorg menjamah tu, terkumat kamit aku berdoa supaya xde cacat celanyer kat masakan aku dan Alhamdulillah...Licin beb..wakakaka~ -gambar aku x amik ek. Kang pelik pulak pak mertua aku"apahal pulak menantu aku amik gambar lauk lak ni"..wakakaka`` tapi, sila lah percaya yg aku masak semalam..ehehe ;P

38 comments:

Eazy Izzuddin said...

sangat sedap itu corntoz....
kot2 la tgh makan corntoz nih de idea ka wat entry
xD

nURmALa mAZLan said...

Eazy Izzuddin,
aha..mmg pon..tgh makan corntoz tu yg datang idea ni..ehehe~

Y u Z z 9071 said...

menu apa ko masak...

kalo habis tu mmg sedap sangat tu...

kojah said...

xpenah try lagik corntoz nie...

nURmALa mAZLan said...

Y u Z z 9071,
uish!!! aku masak kari, sayur goreng ngan ikan bilis & kentang masak cili..sodap!!!

kojah,
try la dik oi

busyuksayang said...

the pink one is my favourite dear...:)

nURmALa mAZLan said...

busyuksayang,
nnt nak try la yg pink pulak

khaLifah feDi said...

emm kering idea nk n3..hahahha..ape arr..

video bykkn copy n paste aje lor!!!

MiSZuE said...

sedap ek kak
x try pon lagi..
gigi lak sakit tyme nie...
xdapek nk mkn mende keras2 ni hehe

nURmALa mAZLan said...

khaLifah feDi,
tak syok la copy paste kf

MiSZuE,
hisap2 la dia baru telan..ehehehe~ sedap dik

dialicious said...

mala..diah pun br je mkn corntoz kaler pink tu..best!actually keropok tu dah lama kan..zaman2 stadi dulu salu beli paket besar yg ade byk2 tu sbb paling murah..hahaha..tp ni die tukar design baru cam cun kan..heheh

nURmALa mAZLan said...

dialicious,
ooo..kaler pink tu sedap eh..perisa ayam ke hah??

masviona said...

kalau licin tuh maknanya sedap lah tuh...hiksss

nURmALa mAZLan said...

masviona,
ahah kak licin..ekekeke~ tinggal satu lauk jer

~ mizzAmy ~ said...

wahh... hebat lah jugak leh masak utk mak mertua. kalau bagi kat amy. entah lauk apa jadinya nak hidang kat org. hahahaha..... bab2 masak memang hampeh terus.

nURmALa mAZLan said...

~ mizzAmy ~
benda ni jadi secara tiba2 jer..nnt kamu dah kahwin sure tetiba pandai masak

ARIFFDA said...

hahaha
kalau akak mak mertua mala


"apahal menantu aku ambik gamba, bukan aku buat contest masak2 pun"

tapi mak mertua zaman skrg ok, mala jgn la "takut" sgt
buat selamber je

joegrimjow said...

plan nak masuk gak
tp..
kat cni xdeee
huhuk

nURmALa mAZLan said...

ARIFFDA,
mak mertua kita ok.. dia pon dah masak dah ngan perangai kia dok amik2 gambar nak masuk dalam blog.. pak mertua kita je yg lom biasa lagi..ehehehe~

joegrimjow,
uik!!! nak masuk aper ekk??

aRe_uDear said...

amboii2x.. lalingg.. perkembangan yg bgus tuh.. sure mak mertua sayang lebeyy t.. hahaaa

MimY HaMiD said...

amacam?? mak mertua buat cap good x kt tgn...dh perabih confirm ar kan...hihihi..masak la lg..jamu kt blogger

ratna said...

sedap ekk corntoz tu? balik ni jugak saya pi beli nak rasa.. hik hik..

memula mmg rasa kekok nak masak kat umah mertua.. lama2 okay la tu.. jgn jd mcm saya..tak pernah pun masak kat umah mertua.. hik hik..

nURmALa mAZLan said...

aRe_uDear,
hahahaha..sayang ker??

MimY HaMiD,
aduh!!!! blogger ramai l..caner nak jamu nih??

nURmALa mAZLan said...

ratna,
aha kan..cam kekok naka masak kat umah mertua sbb xbiasa..kalau rumah sendiri tu xpe arr

Dayu said...

heheheheh
kita berkali-kali gak lah dah masak
redha je
as derang tak komplen pape
kira ok lah tu

tp untuk raya taun ni
mmg kena menuntut ilmu dr pihak2 berwajib
tak mahu lah nanti rendang tu dah seminggu raya pun tak habis2

nURmALa mAZLan said...

Dayu,
aduh!!!!lomah den nak belajar masak rendang..tgk la dulu..hehehehe~

princessdHani said...

try the pink one! chilli cheese! nyum! hehe

princessdHani said...
This comment has been removed by the author.
nURmALa mAZLan said...

princessdHani,
ye ker?? ramai pulak yg kata pink sedap..nak try la nanti

[yAN!e][pUTraJAya] said...

wah...menantu kesayang nih
masak utk mertua

hehhehehe....

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

ZaHiRaH said...

isk..ni ase nak g kedai beli nih..amboi2, jd menantu kesayangan la pasni.ahakz

farhanna said...

cnfirm awak berpeluh2 masak.. ye la mak mertua nak mkn..huhuhu menggigil

kojah said...

awards, perasan x kak?

::cik kikiLaLa:: said...

hehe air tangan orang baru..hihi mesti sodaap,,caya lah,,next time bolehla tiup2 sket ngan doa pape kt masakan spy jd sedap..heheh...

A.I.Z.A.T said...

sedap ek corntorz tu?
xpnah rasa lagi.
nati akak email bleh?nk rasa ar.
hahahha..

wah, canggeh ar brader masak untuk famili mertua..yahoooooooo..
hehehhe

nURmALa mAZLan said...

[yAN!e][pUTraJAya]
sebulan sekali je yanie..ahahaha~

ZaHiRaH,
adoi!!!kesayangan ker??

nURmALa mAZLan said...

farhanna,
ahahaha~ berpeluh² ketiak

kojah,
tak perasan la dik

nURmALa mAZLan said...

::cik kikiLaLa::
wahhh!!!! ada eh doa2 utk kasi masakan jadi sedap

A.I.Z.A.T
oit!!! giler ker leh rasa thru email..hampeh ko..