Monday, May 18, 2009

kAu sAyANg kU


Aku sangat suka baca novel..Antara novel yg aku pernah baca KAU SAYANGKU, tulisan BIKASH NUR IDRIS. Antara synopsis novel tu -

“KAU SAYANGKU mengisahkan seorang gadis yang pada zahirnya seorang yang periang, tapi di sebalik gelak ketawa, senda guraunya, tersimpan satu kisah yang agak pahit untuk ditelan. Adik kembarnya telah pergi bersama cinta yang tidak kesampaian dan keluarganya telah dibenci oleh ibu saudaranya sendiri. Kehadiran Eddy Sham dan Akif Zamani telah mengocak jiwa remaja Arisa. Kedua-duanya mempunyai personaliti yang menarik dan berkarisma. Mereka mempunyai impian yang sama iaitu ingin memberi dan menerima cinta. Tapi sayang... satu hati hanya berhak untuk satu jiwa. Lantaran, Eddy Sham terpaksa mengalah dan membiarkan Akif zamani meraikan kemenangan cintanya. Sayang sekali... di saat cinta sampai ke puncak, sesuatu yang tidak diingini terjadi. Redhakah Akif menerimanya? Berjayakah Arisa mempertahankan cinta sedangkan nasib cintanya di tangan orang lain?”

Tapi serius aku x tau novel tu telah diadaptasikan menjadi semua drama. Sampai la last week aku jenguk blog cik amy kita, baru aku tau novel tu dah jadi drama. Sangat ketinggalan kan aku??Walhal cerita ni dah ditayangkan akhir thn 2008 airtu.. Al-maklumlah, aku ni bukan org yg into TV sangat.Apa² pon drama yg diadaptasi dari novel ini bertajuk DARI MATA ARISA. Fuh!!!!dengan bangganya bermula lah episode aku x makan time lunch sebab dok tgk cerita DARI MATA ARISA. Best²!!! Aku suka citer ni sbb aku suka novelnya. Tapi aku baru tgk sampai episode 9...Another 31 episode to go..huhu~~


















Bagi yang nak baca tentang drama ini boleh lah berkunjung ke link2 berikut. ada byk gambar2 menarik :) - mycelebritynews, hmetro, mstar, budiey, alaf21, bikashnuridris, prolog


photo credit to - budiey

41 comments:

aRe_uDear said...

huhuuu.. ayu pun suke baca novel gak.. pernah baca novel dari penulis bikash nie tpi x ingt lak title buku novel tuh... pupukkan amalan membaca baguss...

nURmALa mAZLan said...

aRe_uDear,
membaca amalam yg sihat..ahahaha~

~dARlee zURiS~ said...

huhuu..samalah kita mala.ketinggalan ketapi.
tau pasal novel nie nak diadaptasikan ke tv.tp..tatau pulak dah start.
hahaaa..
ehh..channel mana ek?
;P

nURmALa mAZLan said...

~dARlee zURiS~,
wakakaka..lagi lah ketinggalan dari saya..dah ditayangkan dah pon thn lepas

Y u Z z 9071 said...

huhuhu..ye ke...acam best je cite ni
kena layan u tube kalo nak tengok kan

mesti byk koleksi novel ni...

nURmALa mAZLan said...

Y u Z z 9071,
ye....banyak koleksi novel aku..huhu~

ratna said...

nurmala, awak mesti byk koleksi novel kannn..

ratna said...

nurmala, awak mesti byk koleksi novel kannn..

nURmALa mAZLan said...

ratna,
aha..kita suka baca novel!!

atty's said...

sama ar kty pun suka baca novel..kalo dpt baca buku..tak ingat apa dah..

A.I.Z.A.T said...

Kak, akak pnah baca buku 'Aku Budak Minang' x? die cam half novel, half comic..ujang yg tulis..aritu dgr cite, ade org buat drama cite tu..
kalo akak tau, dgr, tgk cite tu dah start, gtau sy ek..hehe

cite tu menyayat hati, best, klako, hehe..

nURmALa mAZLan said...

atty's,
aha kty..sampai hubby kita pernah cakap "best sgt ke cerita tu sampai x leh nak bercakap ngan dia dah".ehehe~

A.I.Z.A.T ,
tak pernah arr..x pe2 nanti akak cari jugak

rynn2506 said...

weh..aku penah tgok cite ni n baca novel ni..tp x tau la plak diadaptasi...kuang3

nURmALa mAZLan said...

rynn2506,
aha...diadaptasi dari novel tu la tu

ZaHiRaH said...

lorr..xtau gak da jd drama..huhu.. dulu sgt minat bace novel..skang x dah..tp smpat bace novel ni..suke part2 akhir die yg die wat resume nak kawen tu..hek3

joegrimjow said...

novel baru ek?
waa
mau mao

Lieya said...

Warghhhh lamenye x bace novell... membeli pun dah distopkan... iskkk nampak gayanya kene mula balik nie....huhuhuuhuuuu...

nURmALa mAZLan said...

ZaHiRaH,
ye ker?? adeh!!! lupa la yg pasal dia buat resume tu

joegrimjow,
oit..dah lama la novel nih

nURmALa mAZLan said...

Lieya,
ye..mari kita bersama2 memulakannya semula..

kojah said...

leh la pinjam kak...hik

Eazy Izzuddin said...

hiks...
cam penah tgk...
jom layans kak...
=D

nURmALa mAZLan said...

kojah,
pinjam aponyo??

Eazy Izzuddin,
layannnssss~~

en_me said...

dh lamer me x bacer novel ghitewww.. uhuhu

zeti said...

drama dia best tau mala ;)
tp kan, buku citer tu ssh nk dpt la.. zt carik msti x de stok.. mala beli katne ek?

nURmALa mAZLan said...

en_me,
naper x baca?

zeti,
dah lama dah beli tu zeti. thn 2006 kalau x silap..ehehehe~

Ada Ayrissa said...

lama dh x layan novel menjak ader anak neh..
syoknyer layan novellll

nURmALa mAZLan said...

Ada Ayrissa,
mmg best kak

Maswani said...

dlu minat gak tp loni dh xdan sgt sejak ada Hanim.. jeles nya dgn org yg ada masa..huhu..

nURmALa mAZLan said...

Maswani,
sementara ada masa nak menbaca ni kak..ehehehe~

mama mya said...

salam..

mala, dah abis baca novel tue pos kat akak yer hik hik hik

mama mya said...

salam..

mala, dah abis baca novel tue pos kat akak yer hik hik hik

eLLy said...

ye la tu.. tengok time lunch.. entah entah sekarang pun tengah tengok *wink*


akak tak pernah tengok drama nie.. nanti lunch time akak pun nak tengok la ;)

rynn2506 said...

weh, arini x update blog???

ade award utk ko...mehla singgah blog aku....

nURmALa mAZLan said...

mama mya,
novel tu dah lama abis baca la kak

eLLy,
hahaha..bos ada mana leh tgk time2 skang kak..huhu~

nURmALa mAZLan said...

rynn2506,
tak update..x de idea nak update aper tu

~ mizzAmy ~ said...

amy dah episode 35 dah... lagi 5 episode je. gila banyak konflik. gila banyak juga air mata yg menitis. hahahahaha......

nURmALa mAZLan said...

~ mizzAmy ~
ye ker?? wuuaaa!! dah banyak episode..kita baru episode 13..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kat YOUTUBE ada kan drama tu....hehhehe

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

::cik kikiLaLa:: said...

so u love romance novel..pls read "p/s=i love u"
available in popular bookstore etc..
big deal to try...hehe mesti suke la..hehe movie dia pown best kak oi..ngesnges :)

::cik kikiLaLa:: said...

so u love romance novel..pls read "p/s=i love u"
available in popular bookstore etc..
big deal to try...hehe mesti suke la..hehe movie dia pown best kak oi..ngesnges :)

nURmALa mAZLan said...

::cik kikiLaLa::
ye..dah beli dah dvd dia tapi x tgk2 lagi