Thursday, May 14, 2009

hONeYmOOn - fiNaL pARt : cABLe cAR & tELagA tUjUh

Ok² this is the final part... sila jgn bosan. Pasni dah takde dah episode bulan madu kami.. tunggu next honeymoon pulak..


Day 3 tu, lepas ke Underwater World, kami bergegas ke Cable Car pulak.. Pagi tadi dah pergi, tapi hujan la pulak.. So, cable car ditutup kerana cuaca kurang memuas kan.. tu yg ptg tu kami gigih jugak ke sana sbb esoknyer dah nak balik…wuuuuaaaa!!!! X nak balik~


Kat sini ada Animal Farm.. Ala....animal dia pon aper je? Pelanduk ngan arnab jer..eh, pelanduk ke tu?? Tapi aku x amik gambar arnab ye…Malas!!


Dari sini leh Nampak cable car tu nak naik atas..tu yg lagi buat excited tu..
















Tetiba aku ternampak signboard dang wangi daaaaa….bole??


It’s the time to Cable Car..Yea!!!!!




Tgk la muka aku cam terpaksa senyum..sebenarnya dalam hati Tuhan sajer yg tau betapa kecutnyer paru² aku..wakakaka~


Bila dah naik tinggi sket, kami nampak telaga tujuh dari cable car tu


See!!! sangat cantik kan permandangan dari atas ni..

Nampak tak nun di bawah sana tu station cable car ni..Nak tinggi daaa...makin kecut perut aku


Indahnyer ciptaan Tuhan.. Yg dua pulau kecik tu pulau buatan ok

Dah sampai destinasi pertama cable car


wah!!!!!! tersangat lah cantik nyer..


Second trip...Nak ke tempat yg lebih tinggi..wakkkkkk!!!!



Tgk!!!! tgh hari tadi kan hujan, kabus tebal masa kat atas. Amik gambar pon x nampak aper2 permandangan kat bawah nun..







Nak turun dah.. Bye Gunung Macinchang!! Gunung yg melindungi angin dari terus menuju ke bumi Langkawi.




Naper muka mamat ni seposen???!!!wakakaka`





Telaga Tujuh. Aku sampai kat air terjun dia jer ok.. Itu pon setengah mati aku daki bukit..wakakaka~ tapi sayang sampai ke telaga pertama..budget jumpa puteri bunian tgh mandi la tu??? ceh!! huhu~



32 comments:

khaLifah feDi said...

emm apsl x buat novel terus hi3.......jgn marah ea..peace..:)

aRe_uDear said...

ermm indahnyer ciptaan tuhan.. ;)
besh tempat nih dah g dah lalingg..

Redbloodsnow said...

perhh...tinggi nyerrrr. kalau zie sure x dpt dh nk menghayati keindahan ciptaan Allah...sbb nyer...sure aku gayat weh!!! hahahahahaha


:P

~ mizzAmy ~ said...

amy pernah naik zaman kecik2 dulu jer. dah tua2 nih tak pernah try plak. agaknya gayat jugak la kot. silap2, ada yg muntah2. hehehe

Yanmie said...

bestnya..lama x naik cable car..

nURmALa mAZLan said...

khaLifah feDi,
tu la..rasa cam nak buat novel jugak

aRe_uDear,
Ye...Sgt indah ciptaan yg Maha Esa

nURmALa mAZLan said...

Redbloodsnow,
hahahaha..ko gayat eh zie

~ mizzAmy ~
wakkkkkk!!! tua sangat kah kamu amy?? hehehe~

nURmALa mAZLan said...

Yanmie,
gi la lagi yan. jalan2 cari makan

Elynn said...

mala- aku gayat naik cable car, tapi kalau naik motocar atau motorcyle aku tak takut..

sebab duduk rapat-2 dan atas jalan yang pentingnyer :)

wakakakkakakk :)

Elynn said...

Mala- byk -2 posting honeymoon ni , last sekali u bagi animal makan kan ?? jadi bila u makan ha??

Jalan-jalan cari makan ada tak??? nak tau gak tempat mana yang best u makan kat langkawi :)

eLLy said...

wah langkawi cable car ...
terus terasa kecut perot akak dik oiii..



** Blog eLLy tak boleh upload gambor.. nak update pun dah malas jadiknye :( **

░♥si lampu neon♥░ said...

wahh cam best jerkk !

nURmALa mAZLan said...

Elynn,
wakakakaka` aku makan amik x amik gambar daaa...lapar!! x dan nak amik gambar

eLLy,
ooo...gayat kau eh kak

nURmALa mAZLan said...

░♥si lampu neon♥░ ,
mmg best!!!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N x g pon telaga tujuh...nxt time nk g laa...bilerr la tuu...

atty's said...

kty lom berpeluang lagik naik kable car nie..bila ler nak ade chance

adha said...

nak kena babap sayang awak neh,tuan puteri da dpn mata nk cari puteri bunian lak... karang kena tmbh tiket nk balik kl.. hahahah

nURmALa mAZLan said...

:: p R i n c E s S _ N ::
Insyaallah suatu hari nanti

atty's,
gi la honeymoon lagi..

nURmALa mAZLan said...

adha,
wakkkkk~~
kalau dia berani carik la

Y u Z z 9071 said...

aku pun pernah sekali naik atas sana..

angin sejukk kan..

farhanna said...

korang bile nk balik.. waaa jelesnye,, g hnymoon cm lame je...

Eazy Izzuddin said...

beshnye pemandangan nek kete kabel..
huk3
bile kah ku mahu smpi ke sane...
hiks...
xD

A.I.Z.A.T said...

uyooooo, lawo tu scenery dr ats cable car tu..cam best jek..

hehe,lawak ar ek, ade signboard dang wangi tu,slambe je,igt akak da blk KL..kuikuikui...

p.s-x baik ckp muke husband 'seposen'

♥ Cik Ca said...

ahaks.. sis klu syg sis tu jmpa puteri bunian..
abesh la sis.. tertgl la sis kat telaga tujuh tu... hikhikhik..
da cm cter julia juli la plak.. hihihi

nURmALa mAZLan said...

Y u Z z 9071,
aha..sejuk!! cam gi genting

farhanna,
astaga...kitorg dah lama balik..ni tinggal gambar kenangan je

nURmALa mAZLan said...

Eazy Izzuddin,
Suatu hari nanti

A.I.Z.A.T,
tu la akak pon terkejut tgk sign board tu.. ok² la..x cakap muka husband sposen..muka dia dua posen

nURmALa mAZLan said...

♥ Cik Ca,
wakkkkk..betul jugak kan?? kalau dia jumpa sure akak yg tertinggal kat telaga tujuh tu..wuuuaaaaa!!!!!!

en_me said...

bestnyerr gi langkawi.. panjat panjat gunung ghitewww

nURmALa mAZLan said...

en_me,
panjat gunung dengan bantuan cable car..uhuks~~

kojah said...

cntik kan langkawi nie...cam nak g lg je...huhu

nURmALa mAZLan said...

kojah,
akak pon rasa cam tu.. rasa cam nak gi lagi jer

be said...

訂單編號: 225180
填寫日期: 2010年12月6日
訂單狀態: 追加中
對帳狀態: 7-11付款
郵資: 80 總金額: 1,168
運送方式: 7-11取貨 運送進度: 準備中
包裏編號:
備註1: 國賓門市
備註2:



◎購買物品內容:
商品編號 商品名稱 顏色 尺寸 數量 折扣 單價 缺貨 備註
ALZ263-F7E4-B06 2WAY可反折中筒帆布鞋(售完不追) 紅38 依賣場 1 0 290
KL863-24A-B1-B88 仿麂皮綁帶低筒登山靴(現+預) 深咖啡38 依賣場 1 0 459
KLB02-A1-B389 多way內格紋側朵結及膝靴(現+預) 棕38 依賣場 1 0 399