Tuesday, May 5, 2009

hONeYmOOn - pARt 2 : iSLaNd hOppiNg

Hari kedua tu,sebelah pagi, kami pergi Islands Hopping.Mereka bawa kami pergi ke 3 tempat which is Tasik Dayang Bunting, Eagle Feed & Beras Basah Island Resort..

Jam 9am kami berkumpul di UnderWater World. Kemudian kami di bawa ke ketiga² tempat itu dengan menaiki bot laju..Wah!!!! ayat skema gitew~


Tasik Dayang Bunting.

Korang nampak tak cam ada bentuk perempuan mengandung sedang berbaring tu?

Salah sekor monyet ni dah kejar sayang sebab nampak sayang pegang chipsmore..Hampeh nyer monyet!! wakakaka~

Sayang rendam kaki kat kolam ikan keli.. Aku??? Tidak ler.. Ikan keli pon aku x makan




Eagle feeding. Driver bot tu campak kulit ayam, pastu helang² tu turun sambar kulit ayam tu..pergghhh!!! syok wooo dapat tgk helang dekat², banyak pulak tu.






Wah!!!! tgh syok aku ngan sayang lepak tepi pantai, mat saleh ni lalu pulak depan aku, amik curi² la amik pic dia..wakakaka~ 18SX
Rupanya masa kami tgh tunggu bot datang tu, diorg ni dah curi amik gambar kami pastu buat piring ni. Satu RM10. Tapi aku x beli, aku beli yg gambar kitorg berdua jer


Kami sedang menikmati minum petang sambil menghirup udara segar Langkawi

Tempayan kat depan depan "umah" utk cuci kaki


42 comments:

ratna said...

bestnya honeymoon mcm tu. ni yg nak pi langkawi ni.

nURmALa mAZLan said...

ratna,
hahaha..gi langkawi kak.. bg adik kat izzah ngan laila

rynn2506 said...

wah...sonotnye ko bercuti² msia ye...
xpe..semoga membawa pulang berita gumbira nnt ye......hehehe...

mala, anak dlm perut aku ni nak kwn.......

antalya said...

monyet2 kat situ mmg pantang nampak kita bwk plastik makanan.lupa nk pesan kat mala hr tu

nURmALa mAZLan said...

rynn2506,
Insyaalah Yin.. Doakan aku mengikut jejak langkah kau..AMIN!!

Tunggu!!! nnt aku bg kawan kat anak kau..Insyaallah

antalya,
tu la.. org tu pon dah pesan sebenarnya.. sayang bukan chipsmore tu pon dah jauh tapi monyet tu leh nampak pulak..

Eazy Izzuddin said...

wah kak....
beshnye berhoneymoon...
lawa piring 2...
biase la nk wat bisnes kat sane...
xD

nURmALa mAZLan said...

eazy,
biasa la tu.. tapi murah je..kalau kat sunway laggon/genting tu, dah curi gambar org, jual mahal pulak..

aRe_uDear said...

nak g tempat tue gak x penah smpai lagi nih... cuti2 bile la leh dapat nih... waaaaa

nURmALa mAZLan said...

are_udear,
ada rezeki sampai jgak nanti. Insyaallah

atty's said...

banyaknya monyet mala..
sonok tgk mala..ngn hubby..happy di langkawi..

Y u Z z 9071 said...

aku x pernah sampai lagi tasik dayang bunting ni..

dpt close up helang tu mesti best ...

g snorkeling tak ?

nURmALa mAZLan said...

atty,
aha kak..mmg banyak monyet kat situ.. hehe~ Thanks kak..

nURmALa mAZLan said...

yuzz9071,
tak..tak pergi sbb x reti berenang..pakai pelampung pon still ada perasaan takut masuk dalam air gak..ekekeke~

Lieya said...

Mmmm terasa rindu lak nak p langkawi, dulu mase p banyak tempat tengah renovet. Huhuhuuuuu bestnyeee tengok gambo2 mala kat sane...

Maswani said...

salam mala..bestnya berhoneymoon..
amik pakej ke kt meritus tu? bleh tau brp?

biasa kak stay kt awana..igt nk try meritus lak pasni, nmpk cantik je view tu..

moga murah rezki org br kawen..

♥miss zaza♥ said...

jeles byk2 la
xleh jadi neh
kena g bercuti gak neh ;P

miszrLina said...

wahhhhh...

udah blk dari hOneymoon yaa...

uish... pic xxx sesat pon ado..hehe...
saje la awk nih mala :P

nURmALa mAZLan said...

lieya,
hehe~ pergi la lagi..mmg best

maswani,
kita amik bilik garden view kak.. hg dia RM758/night..

nURmALa mAZLan said...

zaza,
wakakakaka...sila lah kan bercuti..huhu~

miszlina,
ekekeke~ sajer je nak kasi segar mata tgk gambar sesat tu..wakakaka~

su said...

sronoknyer gi honeymoon!

~senyum slalu~

:)

nURmALa mAZLan said...

su,
honeymoon mmg arr seronok..

zeti said...

mala x mndi ke kat tasik dayang bunting? zt dulu mndi.. syok sgt mndi kat tasik tu.. tp kadang2 ngeri gak sbb dalam kan..

nURmALa mAZLan said...

zeti,
tak..tak mandi sbb takut!! hahahaha

:: p R i n c E s S _ N :: said...

ahhh...ikan keli pon mkn kaki ke?? igt ikan gapi jerk....br igt nk mkn ikan keli..errkk....

RaFFLeSiA MeRaH said...

sonokkknyer dia honeymoon....bahagia sungguh, tiba2 akak rasa nak gi honeymoon jer niii...hehehehe...

nURmALa mAZLan said...

princess_N,
wakakakaka~ aha la..ikan keli tu makan kaki jugak.

raflesia merah,
ha!!! gi la honeymoon lagi kak..best!!!

ungu violet said...

monyet kat tasik dayang bunting tu jahat!

nURmALa mAZLan said...

ungu violet,
ekekekeke~~ mmg jahat..

eLLy said...

emm masih ade lagik taktik mcm tu..
curik gambar pastu bila kita sampai dia charge kita 10 hinggit..

akak pun terkena gak ;)

nURmALa mAZLan said...

elly,
aha kan kak kan??
dah curi amik gambar kita, patut kita leh saman kan

Anonymous said...

erkk gambar berseluar pendek tu tak patut di letak,just too sexy

nURmALa mAZLan said...

Anonymous,
my wish...

MimY HaMiD said...

hi..tumpang singgah..u br honeymoon langkawi yer..if u dunt mind..can i get info langkawi there..?? Tq

nURmALa mAZLan said...

MimY HaMiD,
boleh je...tanya la apa2 yg nak tanya..hehe!

MimY HaMiD said...

hi there tq..nice to meet u ..need ur info nk cari keta sewa?? the cost..nk cr tmpt mkn..n tmpt menarik...hope u could giv the info k...thanks a lot

nURmALa mAZLan said...

MimY HaMiD,
ok no prob..
u email me at nurmala@tpb.com.my
or if u ada YM, add me at nur_rosalinda@yahoo.com

♥Zack ~ 'A♥ said...

yea yea yea..
sy nampak perempuan ngandung tgh baring..
ohhh goshhh, kawan sy si ju tu akan g langkawi 8 hb nih..
sy yg duk semenanjung pon lom pegi lagi.. jelsss nye!! :P

nURmALa mAZLan said...

♥Zack ~ 'A♥
gi la langkwi..best best..

aha, nampak prempuan ngandung tgh baring kan?

Anonymous said...

honeymoon bukan tiket utk fulfill ur wish.no offence ye.btw i like ur blog.sy cuma mahu kamu lg lebih comel,sopan & cute.biar la gmbr itu utk tatapan kamu & hubby shj.

nURmALa mAZLan said...

Anonymous,
Terima kasih dia atas nasihat tu. I'll try my best to improve myself. Dan terima kasih juga kerana memuji blog yg x seberapa ni.

p/s: next time put your name ye instead of just being anonymous ;)

sparkystar said...

nape muka letih jek nie,mcm tak smangat jek..korang wat ape nie malm tadi..hahhhhhh....hehehehe

nURmALa mAZLan said...

sparkystar,
wakakakakak~ biarlah rahsia