Wednesday, May 14, 2008

rEstU cAteRiNg

Malam kelmarin org catering untuk majlis perkahwinan aku nanti datang. So,aku dah deal ngan dia untuk peringkat permulaaan. Setakat ni,kami dah setuju beberapa perkara. Tapi aku rasa cam kena deal ngan dia balik. Sebab dewan yg aku nak book ni ada sediakan meja. Pas tu aunty Sue tu pulak,dia kata dia nak hias ,meja pengantin. Tgk la dulu macam mana..


Buffet tetamu

  1. Nasi beriyani & Nasi putih
  2. Ayam masak merah
  3. Rendang daging
  4. Dalca campur
  5. Acar buah
  6. Papedom
  7. Buah : Tembikai, Nenas, Betik, Tembikai susu
  8. Sirap limau
  9. Rendang kentang
  10. Pajeri nenas
  11. Bubur pulut hitam
  12. Kobis goreng tepung
  13. Bendi goreng

Set hidangan pengantin

  1. Nasi beriyani & Nasi putih
  2. Ayam masak merah
  3. Rendang daging
  4. Udang galah goreng cili
  5. Pajeri nenas
  6. Ikan bawal sweet & sour
  7. Sambal sotong
  8. Ayam golek
  9. Rendang kentang
  10. Dalca campur
  11. Acar buah
  12. Papedom
  13. Agar² pancawarna
  14. Puding caramel
  15. Buah²an
  16. Gubahan bunga
  17. Sirap limau
  18. Banquet chairs
  19. Sarung kerusi + ikat emas
  20. Skirting dan lain²

Yang lain-lain

  • Meja bulat besar + alas meja - 40 unit


  • meja empat segi +alas meja - 20 unit


  • Kerusi plastik - 300 unit


  • Meka VIP - 3 unit


  • Dome & Service - 3 unit (maknanya rombongan belah lelaki tak perlulah nak beratur amik buffet. duduk je diam² kat meja VIP tu. Makanan sumer dah siap atas tu)

12 comments:

rynn2506 said...

huhu....makin sonok ko mencari pelbagai bahan kategori perkahwinan ekk??itulah kesibukan yg perlu dirasai setiap pasangan yg nak mdirikan rumahtga...at least ko ade byk masa..aku dulu wat dlm masa 5 bln je..walaupon penat tp sonok kan...bahangnye makin terasa..heheh..selamat menempuh alam bahagia..!!!

Anonymous said...

mala..masak lomak cili api tak ado ko? ikan masin ke? baru la sodap..hehehe..

Ju-Lia said...

tempat saye di meja pengantin. paling tidak di meja vip. sila count baik2. *weeee*

p/s:catering mane ni? rendang aLong kawen sedap!!!

misz_dini said...

aku pun nak vvip...

Anonymous said...

ala...kalo auntie su nak hias mesti nanti masuk dlm quotation...
ko tgk jer lah dulu...baru wat keputusan...sabar...

khairulnizam said...

ni lauk baik punya syg. mmg kenyang la kita nnt ajer syg. nnt bl time kite bersanding, xpyh malu2 ajer syg nak mkn, kite sebat ajer makanan tu. bnyk dan pasti sedap pny lah. biar aper yg org nak ckp yg penting kita kenyang sbb kita raja sehari ms tu nnt.hehehehehe.......

Nurmala Mazlan said...

rynn2506 - yezzzaaa!!! aku makin ghairah je buat persiapan. harap² semuanya berjalan lancar

anonymous - Ekau nak masak lomak cili api eden leh masak bilo² pon untuk ekau

Ju-Lia - Wahh...tak malu..meja pengantin tu meja aku,meja vip tu meja keluarga mertua...muahahaha!!!

misz_dini - kau dok mana pon org tak kan nampak sebab kau kecik

Nurmala Mazlan said...

wakakaka... ok2. kita makan je sayang..tak yah malu². dah kenyang baru kita gi amik gambar... saya nak ayam golek ngan udang galah..

Siti Nur Amirah said...

salam kak.nak tumpang tanya catering akak ni yang datuk kamarul ke?ok tak?means sedap tak?mknn cukup tak?sbb mak mcm nk amek die.akak tlg pm sy myra_heaven7@yahoo.com. thanks ye kak.;')

nUR_rOsALiNdA said...

Siti,
Ok..Akak dah email awak...

HyRoSSa NeNy said...

katerer ni oke tak awk???

kite de mintak sebut harga dgn die...nampak mcm sgt afford... oke ke ek??? pm kite bole tak???

nurhairoza@jkr.gov.my

thanx~

nUR_rOsALiNdA said...

HyRoSSa NeNy,
Ok..Kita email awak~