Thursday, May 22, 2008

sEmUa oRg bERuBah

Kalau dulu-dulu, korang tgk msg inbox kat handphone aku,sayang msg aku sampai ke pagi. Kadang-kadang mata aku cam dah berat sangat, tapi sayang tetap nak msg ngan aku. Kadang-kadang sampai kul 3-4 pagi. Kalau aku tak reply msg dia, kul 3-4 pagi tu,dia akan call aku. Dulu-dulu,banyak je missed call sayang kat phone aku. Sebab sayang call biasa nya kul 2-3 pagi, masa tu aku dah tido. Itu dulu..masa mula-mula nak berkenalan. Masa sebelum bertunang. Kononnya masa tu tidur tak lena, mandi tak basah, makan tak kenyang.

Sekarang, kalau kalau tgk pulak msg inbox aku,msg sayang semua takat pukul 11 lebih je. Sebab dia dah ngantuk. Mata dah berat la, letih la, siang tadi kerja banyak la, makan ubat selsema jadi mengantuk la, bla...bla...bla... and what so ever...

" Sayang ngantuk ke".

"Skit je sayang. Saya baru lepas makan ubat ni. Saya cam pening-pening je sayang".

"Erm... sayang tido la".

"Ok2. Gudnite sayang. I love You sayang".

Setakat tu je msg sayang malam ni. Tepat pukul 11:49:52pm. Dah tak de lagi dah msg-msg pujuk rayu cam mula-mula bercinta dulu.

Cepatnya sayang mengantuk sekarang. Sayang berubah ke? Mata sayang berubah ke?

"Dulu-dulu tu lakonan je ke sayang? Kononnya tak dapat tido teringatkan saya".

Semua lelaki macam tu ke? Masa mula-mula je barapi. Pastu suam-suam kuku. Bila dah kahwin nanti,dingin je..

Ke aku je yg rasa cam ni? Maklum la,bulan tgh mengambang. Ntah la.... Apa-apa lah. Malas nak fikir apa-apa.

Nak happy je skang. Lama sangat dah menjeruk perasaan...

Wakakakaka.....apasal aku emo sangat ni. Sayang dah lena dah. Dah sampai mana agaknya. Aku pulak dok fikir-fikir pasal dia.

Hello..!!! wake up Mala.

7 comments:

misz_dini said...

sayang sayang sayang sayang sayang...ermmm...bai relax arr..biasa arr tuee...laki2 nie brapi biler baru nak dpt...dah dpt bukanlah maksud dier tak bagi attention...

maybe,slow2 sikitla...takda lah cam dulu sgt...ko nak ker krul duk 24 hrs bwh ketiak ko esok dah kawin???..ermm,give some space lah both of u...takda mender yg brubah...tue lah prob ko...suker ambik -ve side..cuber think +ve...

Nurmala Mazlan said...

Aku bukan fikir -ve je. Tapi kadang-kadang aku terasa gak. Lagi-lagi di malam yg hening ni. Naper tak macam dulu-dulu lagi. Ni belum kahwin lagi. Baru tunang je. Nanti dah kahwin apa pulak jadinya???

misz said...

ko nie...pk byk sgt arr....tue semua kan dugaan...takda dugaan camner baii..if life nie smooth jer jadi tak adventure lah...cam aku cakap dulu sometimes,prasaan tertanyer2 nie elok gak...merapatkan hub lagi...

Anonymous said...

rileks...abg aku tu pun tu dulu2...dh dpt jumpa kat ofis,lunch sesama, sblum balik umah pun pg minum kat kedai mamak, smpai umah pun tpn lagi smapi pkl 2pagi...lps tunang slow skit. katanya nak kumpul duit..ko nak terasa apsal? lps kawin tiap2 mlm berkepit bawah ketiak ko...huhuhu...

khairulnizam said...

nape syg fkr mcm ni ajer? syg th x yg tiap malam, xder yg berubah nye syg. sy ttp ape yg syg lihat dan syg miliki selama ini. sy xpnh berubah,cuma sy nak tekan ka skit ialah sy nak mengajar syg tdo awal sbb syg dh keje tmpt br, bgn kena awal, pas tu kita kn kuar awal, sy xnak syg xcukup rehat ms bekerja, tu bleh membuatkan syg letih sbb xcukup tdo. sy xnak syg mcm tu. sy nak syg snts segar supaya syg belh concentrate ms bekerja.sy amat titikberatkn tntg kesihatan dr syg jgk tu. sy sygkan syg sgt2. jgn fkr2 yg bukan2 aje syg. tu sume kita xperlukan ajer skrg ni..skrg kita perlu fkr tntg kebahagian kita ni ajer.

Ju-Lia said...

wakAKkakakkaKAkakka

mamPU gelaK jer~

sis,
leK arr.. adat resam bercinta ade suKe duka~ seLamat mengharungi ranjAu2 sebelUm kawin.ceh2..
tgh sedey ni dh start dOk berjauhan...

aBang keLO,
kak MAla mmg cmtu. wat xTAu jer~ hikSss!!~ =D

Nurmala Mazlan said...

misz dini,
Ye.. aku tau.. Sbb aku tak pernah gaduh2 gaduh ngan tunang terinta la yang aku nak cari pasal skang ni.huhuhu~~~~

anonymous,
uik..!! marah nampak

sayang,
saya sayang sayang jugak. Malam tadi je saya ting tong sayang

Julia,
Dengki la tu. Komen tak membina langsung.. wek!!!!!