Thursday, May 8, 2008

sONiA sOfiA bRiDe iDeA




sebahagian koleksi² dari sonia sofia


Semalam aku ada oppointment ngan aku nye wedding planner- Aunty Sue.. Mula² nak jumpa kat Subang Parade tapi disebabkan hujan,lepas tu aku balik kerja lewat,so Aunty Su suruh datang rumah dia je.

Aku tau tentang kewujudan sonia sofia ni dari internet sebenarnya. Asalnya aku nampak gambar pelamin (gambar pelamin tu aku pernah tunjukkan dalam blog ni). Tapi bila sampai sana, dia tunjukkan aku koleksi² pelamin,hantaran, dan macam² lagi la yg dia pernah buat,aku jadi teruja- rambang mata. cantik² belaka. Hasilnya nampak eksklusif. At last,aku decide nak dia jadi wedding planner aku.

Dah bincang dari pukul 8.30 camtu,sampai pukul 11 baru perbincangan tu selesai. Aku sangat perpuas hati dengan layanan Aunty Sue. Dia tau apa yg aku nak,dan dia bagi cadangan² yang aku rasa menarik.

Dia akan buatkan aku pelamin (nama pelamin aku - sleping beauty) - dewan dan persada - rumah,meja makan pengantin,bilik tidur,door gift, dan hantaran.

Yang lain², macam kompang, musician, make-up artis, photographer,baju dia akan carikan untuk aku. Tapi tu semua terpulang pada aku sama ada nak atau tak.

Dan yang penting Aunty Sue akan jaga aku sepanjang majlis aku nanti.

Aunty Sue akan workout harga untuk aku. Tgk la,end of this month aku akan jumpa dia semula dan binta pula tentang quotation..

9 comments:

misz_dini said...

ermm..cantik2 gambar2 nie...nanti dpt quotation aku pun nak tgk gak..maner tau kot2 hatiku berkenan...

rynn2506 said...

ape ni tiru²...tgok mala tu walaupon baik ngan aku tp dia x tiru aku pon..
g la cari lain...dr dulu ko x penah berubah la pen...aku igt lg dulu kat skolah...eky ade bf mat salleh ko pon sibok gak nak bf mat salleh...!!kan mala kan??

Anonymous said...

ahakss...

Nurmala Mazlan said...

hehe
aku ingat. adini nak bf eky..
alah adini, kau mesti dah prepare skit² kan? mesti kau ada pilihan hati kau sendiri..jangan la sama..
dah la theme kita sama..mangkuk betul.. bulan pun sama. jangan tarikh pon sama dah la

Anonymous said...

ahakss...lagi dan lagi..mala..aku tambah..mangkok tingkat 5..hehehe

misz_dini said...

aku tak kater nak ambik bender yg samer cam mala...aku nak tgk price..thats all..ahh..whateva!

Nurmala Mazlan said...

alah adini...majuk ke??
aku cakap je... marah pulak...

rynn2506 said...

tah..nak over majuk lak...dia ni mmg..patutlah dia dah x ngaku kite ni sume kwn dia sbb dia kan dah ade kwn sejati..kalo kwn dia kutuk,dia rilex aje..tp kalo kite kutuk gurau..terus amik ati...yelah...kite x penah memahami dia...kan mala...dia pon bkn x tau kite selalu bahan dia...dia yg x pandai bls balik..sket² nak majuk..mcm kat skolah dulu..!!!

p'/s: ni bape tgkt lak nak tambah ni...

misz_dini said...

astagfirullah al azim...aper yg korang mrepek nie haaa...biler aku majukk????korang yg over bertingkat2...aper kess????..timbul lak pasal kawan sejati...aduiii...korang always kawan2 aku....