Friday, December 5, 2008

cHaR kUeH tEoW

Semalam selepas balik kerja, sementara tunggu sayang jemput aku balik, aku dok sembang ngan Kak Elly kat YM. Kitorg dok sembang pasal char kueh teow..wak!!! Masa tu tgh hujan pulak tu, jadi perut lapar.. Aku dah terbayang2 dah char kueh teow depan mata aku..huhu~~
Balik tu, harus la aku ajak sayang gi Kg Baru makan char kueh teow..
"Kak, ko punya pasal la ni.. Gigih aku gi Kg Baru cari char kueh teow"


"Kak, ni cili jeruk yg akak cakap sebotol dia letak atas meja tu.."

Char Kueh Teow

Mmg sedap!!!!!! Rasa sekali pasti nak lagi.. Sedap!!!! Kerang + daging dia banyak..



p/s:pasni nak try kat tmn tenaga punya pulak.. gerai yg mana satu ek??

37 comments:

juelee said...

mak aii..
memang kuew teow basah kuyup la...
nampak cam menarikkkk je

sparkystar said...

yummy..yummy..
sodapnya...nak order.hehehehe

Nurmala said...

juelee,
aha...kita minta char kueh teow basah

sparkystar,
pi kg baru order pi

zeti said...

sdapnye mala.. zt pun aritu t'ingin gak nk mkn.. tp x mkn2 pun lg smpai skang.. huhuh.. klu zt pesan la kan, xmo ada tauge2 tu.. x suka :p ehehe

Nurmala said...

zeti,
huhu~~ kita makan taugeh sbb taugeh ialah satu2 nya sayur yg kita makan..hehe :p

~dARlee zURiS~ said...

nmpk sedap tu..
tapi..alaaa bnyk lak taugeh nya
ohh me dont like taugeh ;P

Yanmie said...

salam mala..

yan pun suka mkn kat char kwetiaw kt situ..sdpkan??..lg satu tmpt paling sedap kt NZ wangsamaju...trylah..mmg best giler..

Nurmala said...

zuris,
lor...taugeh la sedap compare tu sayur2 lain..uwek!!!

yan,
ye ker?? pasni harus la ke NZ wangsa maju pulak

sipeNinLalat said...

Nie dah jadi char kuewtiaw banjir... har har harrrr.. gile ko mala kuat makan pedas yerkkk... adessss pedisss perot aku...

mazzura said...

kalau ibu mengandung ni mengidam char kueh teow camana ye?bawak a datang sini..hahah

Nurmala said...

sipeninlalat,
pedas la sedap.. kalau x pedas, tak de uurrmmpphh!!!!

mazzura,
wakakaa...kat bandar tun hussien onn mesti banyak org jual char kueh teow..

Eazy Izzuddin said...

wow,,,
sedapnye...
ish2
x leh jadi mesti g cari gak
hehe
xD

Nurmala said...

eazy,
gi la cari..mmg sedap wooo!!!!

rynn2506 said...

mala,
kite ni asyik sam je dr dulu kan...
aku pon skg tgh giler char kueh teow gak ni...abis sume kedai yg kitorg singgah aku asyik order CKT jerk....
tp aku selalu mkn kat sg besi tu...Dee CKT penang mari,sedap..kuah pekat tp KT dia sket jer....pastu smlm aku g mkn CKT kat Sri Petaling....huh...mmg sedap tahap gaban...KT pon byk,kuah ape tah lg...spai menjilat pinggan kitorg...ko try ok...

eedany said...

Yo! memang sedap char kueh teow tu...

huhu..terlapar pula tetiba!

p/s : nur, letaklah nuffnang. memang sengaja tak nak letak ek?

:)

Nurmala said...

azrin,
lorr..yer ker semalam pon ko g makan CKT. kalau tau leh gi sesama kan?? semalam mmg aku mengidam sgt CKT tu.. Nnt ko bawa la aku gi Sri Petaling punya tu tau..

eedany,
x reti caner nak letak la eedany..wakaka~

::dazzLaila:: said...

wahhhh
sedapnye...
lapo lapo lapo...

BuBbLeS said...

chAr kuey teOwv- BAsah
KUey teow goreng - kering

tau2 kat ne char kuey terow sdP. kat sungAi 2 or kat gurney Drive penang.
lalalalala

:: p R i n c E s S _ N :: said...

perghhh...meleleh tgk char kue tiow tuu...

eLLy said...

wah wah wah !!
ko lagi advance dari akak ye ...

adoila aku nak gi la malam karang

;)

meleleh air lior nie ;)

Nurmala said...

dazzlaila,
wakakaka~~ sila sila makan

bubbles,
takkan pulak disebab kan CKT aku nak kena pergi penang??

Nurmala said...

N,
wak!!!! cepat lap air liur tu cepat..

kak elly,
wakakaka...pergi kak malam ni...perghh!!! sedap seh..ni akak punya pasal lah nih

saya said...

wahhh....sedapnyaaaa.. tapi cili tu for real ke kena makan? tak pedas ke cili api sebijik2 macam tu? huhuhu..
takottt...

makingahero said...

Have a great day..

Nurmala said...

saya,
cili jeruk dah tak pedas la.. lagi pon pedas la baru ngam..wakaka~`

prakash,
thank you..

Ada Ayrissa said...

mala, menyelerakan sungguh char keuw tiow tuh....terliur i uuu..

Nurmala said...

kak ada,
hahaha...mmg menyelerakan akak oii..

reena said...

e'eh...nih cam tmpt biase kite mkn kuew teow jek nih....tapi dah lame btol tak mkn sini taw yang...maklumlah dolu2 dok area pandan...solo lagik...so bolehlah kuar mlm2....skrg nih dok kat sg. buloh...pastu ade budak kecik...fuhh..kenala berkorban sket...

Nurmala said...

reena,
yang, dulu dok pandan.. kat mana??

nurul said...

nampak sedap bangat... tp kan kita tak reti makan.. sb bila makan cam rasa kuali.. haha! teruk tol... tp tgk cili tu yg best... ;)

makingahero said...

Nice restaurant...it seems you had a fantastic dinner...Anyways takecare

Nurmala said...

nurul,
hah??? rasa cam kuali?? wakakaka~~ tak pernah dengar rasa kuali..wakaka~~

prakash,
thanks prakash.. u too take care ya!!

e_ja said...

wahhh mala..sedaaaaaaapnya kueh tiaw tuh..i like taw!!..feveret akak tuh..:D

Nurmala said...

kak eja,
haha..fav kita jugaj..nyum nyum~~

[yAN!e][pUTraJAya] said...

masuk jer opis pepagi ni
nampak entry pasal char kuew tiau...

perghhhhhhhh...gelodak dah dalam peyut nih...kekkekkee

Nurmala said...

yanie,
sabar ye yanie.. sabar tu separuh dari iman..wakaka~~

aizatbest said...

kak, kuetiow kat situ dah x bape sedap cam dulu ar..dlu masa kedai lama,best oo..hehe.slalu sgt gi sini, umah mak sy kt kg baru..huhu