Friday, December 26, 2008

sHoPPiNg


Adeh!!!!!

Semalam aku kepenatan.Dari siang ke malam aku keluar mencari barang2 hantaran. Siang aku gi Jalan TAR cari barang2 yg rasa2 nya leh dapat la kat Jalan TAR tu... Lepas tu, aku gi KLCC pulak beli barang2 macam kasut, handbag bla bla bla....

Penat deh...dari kul 2pm berjalan sampai kul 10.30pm baru balik...

Aku ni banyak songeh kalau nak beli2 barang ni... kena tgk dekat 10 barang, baru aku nak choose..sampai sayang dah bengang semalam..Sian sayang.. Rajin je nak kena layan karenah aku yg ntah apa2 nih..

Balik2 tu, aku online jap je..pastu zzZZzzzZZz!!!! tak sempat la nak berehat2..terus terlelap jer..

49 comments:

mazzura said...

sama la..kalau mencari barang tu memilih sangat. tapi lebih baik cerewet sekarang dr menyesal nanti..

Nurmala said...

mazzura,
Ya Betul.. aha mmg aku cerewet dowh..

cHeRyNa PiReS said...

waaaa...boleh banje sha tak? jeles plak dgr org gi shopping...

~dARlee zURiS~ said...

heheee..dpt x brg2 tu suma??
tp..memang btol lah
susah kan nk beli2 tu suma
rasa cam yg nie x berkenan,yg tu x berkenan.. ;)

Nurmala said...

sha,
waaaa....nak belanja? ni pon cam dah shot je sebab beli barang hantaran..wakakak

zuris,
dapat dah semua barang yg dikehendaki..pastu hg skang tgh murah lak tu sbb tgh sales kan..

Yanmie said...

wah suka sgt tgk gmbr nie..cam pinang dibelah 12..ehehehehe

Nurmala said...

yan,
wakakakaka...pinang di belah 12 tu hampeh yan..wakakakaka

zeti said...

wuiyoo.. lama tu mala bjln.. masa tgh shoping tu x de la rasa sgt kan pntnye.. bila smpai umah knpem terasa :) tp mmg ssh pun nk carik brg2 hntaran ni. nk kene matching ngan kaler tema lg ;)

Eazy Izzuddin said...

uish akak...shoping sakan,
nk chose brg 2 same la perangai cam mak eazy...
ohoh.
huhu

Nurmala said...

zeti,
aha la zt..masa jalan2 cari barang tu rasa penat..gigih berjalan jugak selagi x dapat barang..

eazy,
wak!!!! sama kan ngan mak eazy wat per..uhuks~~

sparkystar said...

good day.jgn lupa jmput..hehe

Nurmala said...

sparkystar,
Insyaallah

SaDi said...

waaahhhhh.... shopping sakan betul.... anyway... selamat membuat persiapan :)

Nurmala said...

Sadi,
terima kasih kak..

ratna said...

biasa la wakkk..kita kan pompuan. kalau nak beli barang kena tgk byk2 lama2..pastu baru beli.

awak..kita dah email la map hari tu kat nur_rosalinda@yahoo.com. betul tak address tu?

Nurmala said...

ratna,
eh...ye ker??
betul mmg betul tapi lepas cam tu tak de titik kak

eLLy said...

syook nye dap gi shooping dng org tersayang ...

Nurmala said...

kak elly,
sudah tentu kak..hehehe

Ms Tun Teja Persona ♥ said...

eeehhe~~
shopping beli brg hntran errkkk..
buat lah pilihan yg bijak
ahahahahahah..
mcm iklan pgguna plak ;p

Nurmala said...

tun teja,
sebab nak buat pilihan yg bijak la dok lama bertelur kat KLCC tu..hehehe

nurulhuda abu bakar said...

untuk hantaran better cerewet n praktikal.. beli brg yang definietly kita nak n akan pakai.. i got lotsa friends yg beli sb cantik, grand tapi sampai la ni tak penah pakai.. sedih kan.. so cerewet mala tu bertempat la ;)

Nurmala said...

nurul,
ya betul...ekekeke..mmg pon..kadang² org sbb nak nampak mahal dan grand diaorg beli.. Tapi x pakai pon barang² tu

Eija Sam a.k.a Purple 28 said...

samalah ngan kite cari barang kena survey2 dulu baru beli...elah takut menyesal plak bila dah beli tak bekenan...

Nurmala said...

kak eija,
aha kan kak kan..betul tu. kita setuju

The Journey.. said...

nasib baik kite nye bebrg hantaran dah setel b4 masuk spital ari tuh. skang nih tinggal brg2 makanan and cincin jek yg tak beli lagik.

[yAN!e][pUTraJAya] said...

wah...dah start soping barang kawin....

selamat bersoping mala...

salam maal hijrah

(^_^)

Nurmala said...

the journey,
kita skang pon dah tinggal nak beli cincin/rantai jugak..hehe

yanie,
terima kash yanie

pEnNa said...

waa..bz membeli hantaran ye..
;)

Nurmala said...

penna,
hiks~~ x de la bz mana pon...ekekeke~~

kueh bakar said...

muka macam nori pun ada...

aizatbest said...

kak.banyak ke brg x bli lagi?
nati kalo masa majlis, sy nak volunteer silat pulut ble? xpun sy buat show taekwondo..hehehhehehe.. gurau! hopefully,sume yang akak plan berjalan lanca..INsyaallah..amin..

ザリア said...

ape2 la yg dia beli ek,nk tgk..hehe

juelee said...

nurmala, kiter nie biler jadik bakal pengantin memang kene cerewet.. hiks..
keluar dwet bebanyak harus lahh puas hati kan?????

takpe.. ur future hubby must understand u, nnt pas kawen lagi la banyak nak teman syopping..

zianazone said...

beb..nk beli barang kawin memang lah kena cerewet dan btol2 kan..lagi pun kita ni kan pompuan..tu sifat semulajadi kita tu hehehe...well lelaki sekarang pun ramai yg cerewet gak kan..hehe

Nurmala said...

kuah bakar,
sapa pulak nori tu??

aizat,
eh..jgn la gurau2 dik..akak mmg tgh cari org yg leh silat pengantin nih

Nurmala said...

ザリア,
hehehe..caner nak tgk yang..nnt tak surprise la..huhu~~

juelee,
hehe...tu la pasal..kena terima lah yg bakal isteri dia mmg cam gini

Nurmala said...

zianazone,
yup..lelaki metropolitian la katakan..kadang2 lagi cerewet dari perempuan

kueh bakar said...

nori tu isteri kj...
nori abdullah
hehehe...
sama laaa

Nurmala said...

kueh bakar,
wak!!!! muka kita cam nori abdullah?? wakakaka~~

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

akak rasa kan mala, semua orang cerewet kalu bab barang-barang hantaran, kak rose pun cam tu gak dulu

Nurmala said...

kak rose,
hehehe...pompuan bukan je cerewet pasal brg hantaran..semua hal pon cerewet..hik hik hik

Eazy Izzuddin said...

i have new year gift 4 u
please take from my blog ea...
thanks!...
happy new year 2009!

Nurmala said...

eazy,
happy new year 2009

Amy Maznan said...

kawin kan sekali seumur hidup (insyallah) mesti lar kite kena teliti n cerewet skit! happy shopping!

Nurmala said...

amy maznan,
hehe..aha kan (Insyaallah)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

beshh nyerr bli brg hantaran...x saba ai...hiks...

Nurmala said...

N,
hehehe..sabar N..tak lari gunung dikejar ok

reena said...

dun worry yang... kite pon cerewet gak... *ahaks*

alerts said...
This comment has been removed by a blog administrator.