Thursday, December 4, 2008

sELaMat pAgi ciNtA

Salam uols!!!

Sorry ek..semalam aku tak jengah blog uols sbb semalam aku ada follow up kat Hospital Ampang Puteri..Makanya aku mc la kan??


Aku mc, sayang cuti...seharian kami menghabiskan masa bersama2.. ala2 honeymoon kecil la ni..eeiiuuwww~~


Aku mulakan cerita dengan malam semalam ek..

Semalam kul 3 pagi sayang call aku. Dia cakap motor hilang. Hah??? Dia kata budak2 area umah dia cakap yg motor dia tak de kat tempat biasa dia park tu. So, diorg pelik la..


Haish!!!
macam mana nak pergi kerja ni?? Seb baik ari ni aku mc dan sayang lak cuti..


Aku ngan sayang dok tgh fikir2 ni macam mana arr?? Nak kena beli motor baru ker?? Bakal bapak mertua aku siap nak sponsor beli motor baru lagi..huhu~~


Dalam kul 11 pagi cam tu, tgh dok pening2 kepala tu, tetiba kawan sayang call "Jon, motor kau dah jumpa. Mat pet curi. Kitorg tgh tahan dia ni. Kau nak bedal dia tak??" wakakakaka~~


Wah!!! sayang aku ni bukan boleh dioffer, mesti la dia nak bedal punya. "Aku kat Hospital ni teman tunang aku. Tapi korang tunggu la. Aku datang skang"

Wak!! ada ke patut dia suh aku tinggal kat hospital, dia nak g bedal budak tu jap. Aku x bagi, tapi aku tau dia tgh bengang tu. So, aku biarkan je la..sbb aku pon geram gak ni sbb nak curi2 motor org pulak..


Ada la dalam 1 jam setengah macam tu, Sayang sampai balik kat Hospital. Aku tanya macam mana?? Sayang kata, masa dia sampai tu, mat pet tu dah lembik dah, kepala dah berdarah2 kena belasah ngan budak2 tu. Sayang x sampai hati pulak nak bagi lagi kat budak tu..

Isk mat pet ni.. kau cari pasal wat per?? Org bengang la kau curi motor.. Buat susah org je tau.. Kalau nak bawa lari, bawa la jauh2.. Ni kau dok rounding kat kawasan Sayang pulak.. Hah!!! nak sian ngan kau pon dah x boleh sbb budak2 ni mmg tak de perasaan punya..huh!!!


So skang, motor dah ada balik okeh.. Alhamdulilah!!!


Skang kita cerita aktiviti aku semalam ek..


Gambar kat bawah ni cam menarik perhatian aku pulak.. Gambar ni terletak kat atas2 rak2 dalam bilik doktor tu. wakaka~~



Balik dari Hospital tu, aku ngan sayang singgah kat mamak tepi jalan kat Ampang Hilir tu pekena rojak ngan cendol.. Tak berapa nak sedap kalau nak compare to rojak ngan cendol kat Taman Cempaka



Selepas itu, aku ngan sayang gi la layan movie.. Sayang nak tgk citer Twilight tapi aku gigih ajak sayang tgk citer Selamat Pagi Cinta jugak..huhu~~ Cerita dia simple jer,macam cerita2 yg kita dah biasa tgk. Dan cerita ni ala2 nak tiru cerita cinta & sepi. Kisah 2 percintaan dalam satu masa.. Setuju tak???

53 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

selamat pagi mala..
selamat pagi chenta

hehhehehe

yanie dah on blog yanie
ari tu private kejap

heeh

::dazzLaila:: said...

elop..
ade syg lebih tak..
hehhehe
lomantik sehhh...
moga bahgia selalu..
Aminn

Nurmala said...

yanie,
tu la...
naper yanie??
ada lalat ek??

dazzlaila,
wak!!!!sayang lebih??
Insyaallah

~dARlee zURiS~ said...

haa..nasib baik jumpa motor balik
tp..kalu x jumpa pun,blh dpt motor baru kan??hehee..

gambar bb tu anak doc tu ker?
x pun 1st operation dia??
ishh..boleh lak simpan gambar camtu..

selamat pagi cinta..
biasa2 je citer dia..
tp..ok lah
sedih gak kan
tambah2 masa piere mati tu
huhuuu...

Nurmala said...

zuris,
aha kan??
masa piere nak mati tu yg sedih sgt tu..meleleh gak la airmata ku ini..uhuks~~

RaFFLeSiA MeRaH said...

kalau mkn rojak, mesti partner dia cendol kan....

Nurmala said...

raflesi merah,
hehe tu la pasal kak.. itu macam pasangan dia pulak

e_ja said...

wahhh sedapnya rojak dgn cendol tuh..tetiba rasa kepingin nih!!..

Yanmie said...

yuhuu...kelakar yan baca pasal sayang mala tu tggl mala semata nk g bedal bdk tu..hehehe...tapi syukurlah kan dh jumpa blk motor tu..

tu pasal rojak tu..dh lama teringin mkn..baru nie ada buat tapi tak sedap..huhuhu..

teringin nk mkn rojak kt PJ nun..cuma belum ada masa lg..

Nurmala said...

eja,
kalau teringin kena g beli.. kalau x nanti kempunan tau..

Nurmala said...

yan,
tu la pasal yan..
dia sanggup nak p bedal budak tu.. tapi at last tak bedal pon.. sbb budak tu dah lembik di kerja kan dek kawan2 dia..

busyuksayang said...

mala, saya tak bleh tgk pic yg awk ambik dlm bilik doc tue...:(

anyway, best tak selamat pagi cinta???

Nurmala said...

busyuksayang,
naper awak x leh tgk?? sorry~~

boleh je..kalau nak rest2 kan fikiran tu leh la tgk selamat pagi cinta ni.. tapi kalau rasa sayang duit, baik toksah pergi tgk

etomyam said...

wah, tu dugaan tu moto hilang tu...nasib baik jumpa balik ya. Biasa2 jer ke SPC tu? tader special pong? raya tahun depan masuk tibi kot he he

Nurmala said...

etomyam,
wakakak!!! aha la..raya tahun depan ada la tayang kat tv tuh..

miszrLina said...

gud mOrning mala!

wah wah... selamat pagi chenta yaa...
best ke cite nih? mlm td akak g tgk cite "quarantine"..huhu...

adess... ckp kat cik abg awk... tgh darah manis nih kena kontrol... mat pet tu pon.. ngOk ngek tul.. cari la keje bebetul.. nak mcurik jer... scary kan diorg nih... nyusahkan org jer! huh.

Nurmala said...

kak ina,
morning akak..

kak, sayang kita tu mmg panas baran org nyer..

mat pet tu pon memang minta penerajang.. nak curik motor org wat per??

The Journey.. said...

wah macam sama jek kite.. kite pon mc jgk semlm. gi amik darah kat bangi. suspected malaria. sigh!

tp awak bertuah la sbb tunang ikut. tunang kite bz gilak. sudahnya kawan baik i yg teman kan.

Nurmala said...

the journey,
my previous visit pon my best friend yg teman kan?? hiks~~

saya said...

belasah jgn tak belasah.. mana matpet tu mana?? meh sini saya pon tumpang belasah gak. hehehhee.... apa no. telepon office? nak call boss nak inform semalam mala pegi hsptl 10 minit je pas tu dia pegi dating bosss....hehehe... ayat2 dengki.

zeti said...

zt t'ingin gak nk tgk citer ni, but my hubby la plak x suka.. huhuhu..

sib baik jmpa moto tu balik kan mala.. ssh tau klu ilang nk jmpa blik.. mat pit tu x smpat nk jln jauh la tu ;)

masviona said...

alahai mala..nape masuk spital nih...sakit apa?

huh...motor kena curik????mmg sakit hati kan...dulu masa tgh bercintan cintun moto hubby pun pernah kena curik gak....mmg sedih sgt time tuh...dah ler bulan puase tuh...sempat lagi wat keje terkutuk tuh pencuri tuh mmg tak berhati perut sungguh lah wei....but alhamdulillah la moto tunang mala jupe balik kan...syukur la

Nurmala said...

saya,
wakakaka..dengki seh...
ala..bukan selalu dapat dating waktu org tgh bekerja kan??

zeti,
alhamdulillah la zeti jumpa balik motor tu.. kita selalu marah dia berkawan ngan kawan2 dia tu.. tapi bila jadi kes2 macam ni, diorg tu sgt berguna okeh..

Nurmala said...

masviona,
mmg sakit hati..
bila tgk mat pet tu kena belasa, mmg kesin tgk dia lembik cam tu.. tapi bila fikir kan balik perbuatan dia tu.. tambah pulak kalau x jumpa motor tu..huh!!! padan muka kena belasah..

nurul said...

weh duk kat ampang jek.. mana de jaooohhh ngan curve.. hehe.. wah tetiba ilang moto lak.. sib baik mc... ceh kata mc... bukan main honeymoon... eheh!

prakash said...

Nurmala,can i call you as Chubby?.If you don mind..

Erinsza said...

mala best ke cite selamat pagi cinta tu.

Y u Z z 9071 said...

jiwang ke cite selamat pagi cinta tu..lakonan amani ok, mantap tak?

suggest pegi tengok ke tak?

Cikrose said...

sedapnya cendol dgn rojak tu... bila la boley makan cendol dgn rojak kat pontian ni.. Mala, selamat hari raya Aidiladha yek...

Nurmala said...

nurul,
wakakaka... jauh la tu compare tu KLCC ker, mid valley ke..huhu~`

prakash,
erk..???

Nurmala said...

erinsza,
biasa2 jer.. x best sgt pon..

yuzz9071,
suggest jangan tgk..tgu kua tv raya thn depan..wakaka

Nurmala said...

cik rose,
selamat hari raya juga kak..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N x smpat g nk tgk citerr tu...cm besh je...

Nurmala said...

N,
cerita tu biasa² je..x de la best sangat..x pulak x best langsung..

rynn2506 said...

wah..ko dah tgok cite tu...aku baru plan nak g tgok gakk...
erm...psl pic baby tu...teringat plak aku kat arwah anak aku..
sbb camtulah rupa dia time dia lahir aritu...

Nurmala said...

azrin,
ala...x yah la tgk citer tu yin.. sbb aku dah tgk..wakaka~~ jom kita tgk twilight??? jom arr..

eLLy said...

tak berkesempatan lagik nak tengok, best tak?

klu 50-50 akak beli DVD je ;)

mazzura said...

adoii la..nak curi motor, tapi dok dekat2 je..xberapa pro lagi..heheh..tp sib baik jugak la, kalau x, tak jumpa motor tu kan..semua ada hikmah..

Nurmala said...

kak elly,
beli DVD je kak

mazzura,
tu la pasal.. Alhamdulillah.. dapat balik motor tu

Dayu said...

nasib baik jumpa mtor tu, seb baik mat pet tu sengal tahap maxima..
kalau tak susah lah idup kan

citer tu ramai kata tak best..maka tak nak tengok.. los and faun pun katanya tak best..maka, tak yah tgk gak lah, tggu kuar kat astro je..

Nurmala said...

dayu,
alhamdulillah jumpa balik motor tu.. Motor tu sayang kat kami lagi kot..Alhamdulillah

Citer tu mmg x best

SaDi said...

boleh buat sambuang cite... selamat malam cinta... huahuahua... banyak makna... huahuahua :D

antalya said...

sy pon rasa geram je nk blasah mat pet tuhh

Nurmala said...

sadi,
wakakaka...kalau selamat malam cinta, saya nak tgk la

antalya,
jom kita pi belasah mat pet tu jom

juelee said...

uiks moto tunang saya ilang, sampai skang tak jumpe2 lagikk..
dah dekat 5 bulan dah, claim insurans pun tak dapek lagi..

Nurmala said...

juelee,
tak de rezeki la tu..
tak pe..nnt dapat insurans..masyuk!!

aidil said...

bes gak bedal mat pet tu
asal tk gtau.wakaka
aidil tgk cite gud morning love tu ngn kwn2
sume pmpwan
sume nangis.hahaha

Nurmala said...

aidil,
kalau bgtau pon edil boleh buat apa hah??? wakakaka~~ kwn2 edil mmg pompuan je ke semua nyer??

Ada Ayrissa said...

mala, hari ni br i nak g tgk tau..eheheheh....harap2 best, sbb i minat lakonan fazura pierre, n armani tu...

reena said...

tgk dr pelakonnya cam besh jek cite dia....*ihik* tggu kuar kat astro jela....

Nurmala said...

kak ada,
hehe..kita pon suka fazura kak..

reena,
pelakon mmg matap.. tapi cerita............

SepHia said...

adei mak.. hampir ttdo guwe nengok cter tuh...
ngntokk.. jln cter slow...
tgk plak mid nite..

Nurmala said...

sephia,
aha la..citer ni slow..dia nak buat ala2 cerita cinta dan sepi