Friday, December 19, 2008

kitA hANyA mERaNcANg


Kita hanya merancang

Tapi Allah yang menentukan

Rancangan yang Allah atur kan utk kita pasti lebih hebat dari rancangan kita

Pasti ada hikmat di atas setiap yg berlaku

Kalau itu takdir-Nya

51 comments:

eLLy said...

Dik what happen?

ngape yang ?

why?

saya said...

semuanya ketentuan Allah s.w.t....

masviona said...

nape nih mala?

tak nak share ke???weols sudi jer dgr

nway....byk2 saba ye

Nurmala said...

kak elly,
haish..!! susah la nak citer kak.. rasa cam tersekat je kat kerongkong nih

saya,
Ye..Semua dah tertulis

Nurmala said...

masviona,
kita tak ready lagi la nak share.. nak relax dulu ye.. anyway terima kasih..

sparkystar said...

lor..nape nie,tabahkan diri n banyk kan bdoa

Nurmala said...

sparkystar,
Insyaallah..

E.L.L.Y.N said...

ishhh..
apa hal ni Mala,
akak doakan yg terbaik je utk Mala k..

anyway apa2 pun..harap Mala kuatkn semangat Mala tu..

Nurmala said...

kak ellyn,
thanks ye akak..
doakan yg terbaik..

Y u Z z 9071 said...

mala...

apa yang terjadi pasti ada hikmah...

wish u all the best!

Nurmala said...

yuzz,
ya..saya sangat percaya tu.. setiap yg berlaku ada hikmah nyer.. kalau bukan sekarang, pasti akan datang

zeti said...

btul tu mala.. kdg2 kita frust ngan pe yg dirancang x jadi, tp kita tatau ada hkmah di sebalik suma yg tjadi.. pape pun Allah lbih maha mengetahui atas ssuatu kjadian..

hope mala ok saat ni.. bila da ok, share la ngan kami ok :)

khairulnizam said...

diberi akal utk berfikir.
diberi mulut utk ucapan.
diberi tgn utk menbantu.
diberi hati utk kepercayaan.
sy xnak lain2, kecuali kepercayaan,
keyakinan serta kasih sayang dr sayang.biarkan org nak ckp ape tntg sy, yg penting, syg ade disisi sy, percaya dgn diri sy. dh cukup.. sy xske komen2 dlm blog syg ni, tp kali ni sy nak komen dlm blog syg.

MiSZuE said...

akk kene kuat yerk
walau ape pon berlaku ..

take care..
nanti klu da ok..citer tau:P

Nurmala said...

zeti,
thanks zeti..
saya dah ok skit skang compare to yesterday ngan pagi tadi..

~dARlee zURiS~ said...

yeah..btol
kita hnya mampu merancang
tp..semuanya terpulang pada Allah kan??
doa lah bnyk2

nape nih??
sabar ye...
be strong k??

Nurmala said...

sayang,
trust kita pon akan tercabar adakalanya.
ini semua dugaan
it depends on how we take challenge lawan bender nie semua..
saya sayang sayang..
mmg saya akan sentiasa disisi sayang tak kira apa pun yg bakal berlaku.

Nurmala said...

zue,
Insyaallah zue

zuris,
thanks zuris :)

Jade said...

sabar bebanyak yerk..
anyway tak sabar rasanya nk tau nape mala jd cmne..

Nurmala said...

jade,
hehe..nnt ada rezeki kita story mory ek akak

Eazy Izzuddin said...

owh..nape kak.?
ade problem..?
x pe
sabar ye kak..
=D

Nurmala said...

eazy,
Insyaallah dik

PuteriSatu said...

segala yang berlaku..tuhan janjikan hikmahnya...

busyuksayang said...

kenapa nie mala??? dugaan mmg kuat masa nie...bykkan bersabar ya...

Nurmala said...

puteri satu,
ye..Insyaallah kak

busyuksayang,
Ya Allah.. x tertaanggung dah.. tak pe la..selagi leh bertahan..saya akan bertahan

Eija Sam a.k.a Purple 28 said...

mala...

memang betul kita hanya merancang...tabah yer dengan apa yang berlaku...nanti boleh story kat sini ekkk

Nurmala said...

kak eija,
ok kak..nnt dah cool kita cerita ek.Insyaallah

Dayu said...

mala,
mungkin agak tak sesuai kalau mintak u citer pe masalhnya tu kan
tapi wht can be said is, just be patience..
smua yg terjadi kan kita ni ada sebab dan hikmahnya
pikir kan yg terbaik je, jgn pikir negatif lak...

sabar ye mala

[S]itie [B]Um [B]Um said...

be strong

aliadijamina said...

be strong...always..always and always

Nurmala said...

dayu,
ye dayu..saya pun rasa macam tu..cam tak sesuai je nak cerita..anyways thanks ye dayu

siti,
thanks

Nurmala said...

aliadijamina,
thanks..thanks..thanks..

rynn2506 said...

mala,
apa pon blaku aku pon ttp sentiasa disisi ko...aku cuma harap ko ttp bsabar walau apa pon tjadi coz kite kena anggap ni sume sbg dugaan...apa yg patut aku ckp aku dah bgtau ko smlm tp aku ttp paham apa perasaan ko skg....krn aku penah berada ditmpt ko dulu....ko sbr ye...apa pon pon update ko tau mana nak cari aku kan??

Nurmala said...

azrin,
tu la..aku mmg kena bersabar...
mungkin aku 1st time jadi mcm ni.. sbb tu la cam over touching kot semalam.. pape pon thanks azrin sbb selalu ada time aku susah

rynn2506 said...

xde hal la....what frens r 4 rite?

~ turquoise ~ said...

wlau pape pn mslh yg awk hdapi...sbr2 ek...
dugaan idup..cheer up kay...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yunk...b strong k...bwk bebincang klo ade mslh...msti ade jalan insyaAllah...

we all luv u k...

Nurmala said...

azrin,
yeap!!! thanks friend

turquoise,
Insyaallah yang

Nurmala said...

N,
thanks N.. saya pon sayang korang sumer..mmuahhxXX~~

Ada Ayrissa said...

yeszaaa.....Allah maha mengetahui..

Nurmala said...

Kak Ada,
Allah Maha Mengetahui hamba-NYA

[yAN!e][pUTraJAya] said...

betul tu mala...
kita hanya merancang dan mencuba mencari yg terbaik utk diri kita...

tapi Allah SWT lebih Maha Mengetahui aper yg lebih baik untuk kita di masa depan....


=)


Nurmala said...

yanie,
Allah lebih tahu yg mana terbaik utk kita..

miszrLina said...

mala,
nape nih?
ingat ya.. apa pon yg blaku..itu ada lah ujian & dugaan...
sabar k....

hOpe awk tabah....

keep cheer up dear ;)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yunk...da ok blom ni yunk??

Nurmala said...

kak ina,
thanks kak..adeh!!!

N,
dah ok la N..thanks ek..sayang awak!!

arjuna cipta said...

hi there..congratulations forward to u ..please visit www.arjunacipta.wordpress.com

Nurmala said...

arjuna cipta,
thanks...

Wawa_Nadwa said...

Tentu ada hikmah disebalik kejadian.
mungkin Dia yg Maha mengetahui ape yg terbaik utk kita.
=)

Nurmala said...

wawa,
Mmg dia Maha mengetahui mana yg baik utk kita

superior said...

clutch bags
ladies bags
mulberry bag
mulberry handbags
mulberry handbag