Monday, December 22, 2008

kURsUs eXpReSs sOLeKaN pERiBadi

Semalam aku pergi KURSUS EXPRESS SOLEKAN PERIBADI di Hotel Prescott Inn. Saje je aku pergi sebab aritu aku tgh surf2 internet, aku tgk iklan kursus nih..Aku ingat nak pergi tapi x de kawan. Aku ajak Azrin.. Saje je cuba nasib, sekali dia nak join..baguih arr tu..ada gang..

Makanya, pagi semalam dalam kul 8.35am macam tu, kami jumpa kat Lotus, breakfast dulu ngan suami dan tunang terchenta masing2..huhu~~

Kul 9.15am cam tu, kelas bermula

Mula2 pas cuci mekap, dia suh pakai mask ni kat sebelah muka utk tgk perbezaan muka kalau pakai mask dengan x pakai..mmg ketara beza nya..Sebelah nampak cam fresh je, sebelah nampak cam kusam..tak caya tanya Azrin..ekekeke

Ni muka dah siap mekap..Cam biasa2 mekap kitorang g kerja je.. sebab ini kursus solekan peribadi ek.. bukan kursus mak andam or whatsoever.


Mmg aku dah biasa2 mekap bagai. Tapi aku dapat jugak la ilmu masa join kursus nih..At least aku tau macam mana penggunaan kapas yg betul, cara mekap yg betul, buat facial kat rumah, urutan tangan dan kaki, yang penting dia ada ajar jugak ikatan tudung..hehe..mana tau nnt sampai seru nak pakai tudung. Insyaallah~~ Pastu kitorang dapat sijil penyertaan tau..



p/s: yin, join kursus ni ngan ko buat aku teringat kita belajar satu kelas masa sekolah dulu..hehe~~ nakal + tak dengar cikgu cakap... cikgu cakap kat depan, kita cakap kat belakang..hehehe

47 comments:

busyuksayang said...

comel la awk...muahss skitt kat pipi tue...:)

Nurmala said...

busyuksayang,
terima kasih.. eh..awak pon colem tau..hehe...muahss gak kat pipi awak..hehe

mazzura said...

kite tak pandai bab2 mekap nih..buat la kelas..heheh

Nurmala said...

mazzura,
Ya Allah..aku pon bukan reti sangat.. nak buat kelas puloks..habis uka org kang..hehe

Ms Tun Teja Persona ♥ said...

waa.bestny dpt ikut kursus solekan ;)
nak ikt jg. ehehehe

masviona said...

ala nape gi tak ajak???dah lama dok rikki2 class utk blajar make up nih...sedihnya.

akak minat nak gi class ni la

Nurmala said...

tun teja,
dah lepas la yang.. caner nak ikut..hehe

masviona,
ye ker?/ tak pe..nnt kalau ada lagi kelas cam gini kita bgtau akak..hehe

~dARlee zURiS~ said...

wahh..cam best je
dah terror ar pasnie ek
makin berseri lah ti ;)

zeti said...

rajin mala pi class makeup.. bagus tu :) lenkali klu ada class camni lg ajk la zt ek sbb zt bkn tau nk makeup pun.. just pakai bdak then calit lipstick.. tu je :p ehehe.. btw, mala mmg comel la ;)

Nurmala said...

zuris,
wakakaka..x de maknanya.. tapi berseri tu harus la kan?? Insyaallah

Nurmala said...

zeti,
ok..nnt kalau ada lagi kita ajak awak ek.. terima kasih zeti..hehe *malulah*

supermummy said...

eh rajinnya gi class...siap dpt sijil penyertaan pulak tu..hehe

Nurmala said...

supermummy,
minat la mummy.. sbb tu sesajer join jerk

rynn2506 said...

ehehe...mala,aku masih teringat² lg kisah kite smlm tu...spai skg pon aku geli hati rasa nak guling² lg bile igt bab yg ko tanya "yin,ko tgok kakak tu masker muka dia kemaskan??" pastu kite terus tgelak² besar cam kelas tu kite ade share kan...kelakar dowh...

Nurmala said...

azrin,
hahahahaha...
kan aku dah tergelak dah..wakakaka~~ kelakar dowh..pagi tadi masa aku nak mandi aku teringat akak yg sebelah aku yg kau kata buat "V besar" kat mata dia tu..wakakaka~~

The Journey.. said...

berseri-seri muka bakal pengantin nih.. kite nih muka tgh pucat lesi lagi nih.. sigh!

adha said...

best ar g kelas mekap2.. kita pun baru reg.. tak tau ar dpt tak masuk kelas tu.. tp tahun dpnnye kelas..

Mama Mya said...

salam.. belajar make up yer.. lepas nie leh lak ajar kita hehehe.. dulu saya pernah belajar make up anjuran sari ayu tuk make up peribadi gak heheh

re = time kasih singgah umah kita yer.. kita link mala yer

Nurmala said...

the journey,
eh..mana ada berseri²..kalau x mekap, harus la pucat lesi jugak tau kita nih

kak adha,
tak pe akak..try dulu..dalam dapat, pergi jer

Nurmala said...

mama mya,
best kan join2 kelas cam ni.. nnt kalau ada kita nak join lagi la..hehe

SaDi said...

sadi pun suke make up... sadi selalu belajar kat promoter yang jual make ups tuu... hehhehehhehehe... :D kalau formal kelas... sadi tak pernah attend laaa...

Nurmala said...

sadi,
saya pon suka mekap.. selal tgk org mekap kan org.. x pon tgk majalah atau internet..ni 1st time join kelas mekap camnih

Ada Ayrissa said...

cun...

Nurmala said...

kak ada,
terima kasih

Ms Tun Teja Persona ♥ said...

ehehehhee..
nnt nak ikut jg..
one day la ;)

aizatbest said...

akak kn nak kawin,slain kursus solekan..akak gi ar kursus masakan ke, kursus haji ke..hehehhe

Nurmala said...

tun teja,
hehe..no problem..

aizatbest,
wakakakaka..~~~ wah wah wah.. kursus masakan tu ok..kursus haji tu belum berkemampuan la dik.Insyaallah suatu hari nnt. Doakan lah ye

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kamoo tetap menten comel...walaupun tanpa mekan yg tebal...

hehhehe

Nurmala said...

yanie,
iyo la tu cik yanie.. hik hik hik

miszrLina said...

ala..ala..tOmeinye dia...
blaja make up ke...
ala...terrer dah tu....
akak yg x reti2 makeup....huhu
serabai je g keje....hik2

::buat kelas special utk akak leh? hehe

eLLy said...

Rajin ko ye ik att kursus mcm nie.. berape kena bayar?

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uhuu..x make up pon da comey..apeth lg ble make up yunk...cobit pp u taO...

nurulhuda abu bakar said...

opera cina? tak agak2 komen... eheh ;)

ザリア said...

mala x mekap pon da cantik
ni lagi2 kene mekap..

lg 3 bulan nk jd isteri,
berdebar x?

Eazy Izzuddin said...

wow akak...
g kursus ek....
tapi akak tanpa mekap still ok...
with mekap pon ok...
=D

rynn2506 said...

mala...amik award kat blog aku..tq

Nurmala said...

kak ina,
wah..kursus special utk akak?? hiks~~ x layak lagi la nak buat kelas kak..hehe

kak elly,
RM148 je kak

Nurmala said...

N,
hehe..thanks N. Alhamdulillah

huda,
bukan opera cina la yang..opera jepun.hiks~~

Nurmala said...

ザリア,
wak!!!! jangan kata berdebar..petir, kilat sumer ada dalam hati nih. Doakan semuanya selamat ye

eazy,
thank eazy.. Alhamdulillah

Nurmala said...

azrin,
orait..thank you

etomyam said...

comel lote tuh

Aida said...

best kan mala dapat join class mcm ni .. tp, mala tak join class pun dah cantik .. mcm mana tu ?? sapa nak jawab ??

Nurmala said...

etomyam,
hehehehe..Alhamdulillah

Kak Aida,
hahaha..ada² je akak nih..

Yanmie said...

comeilah mala nie..nk cubit pipi bleh tak???..ihik..

MiSZuE said...

hehehe..
yg ade kaler putih tu menarik

;)

Nurmala said...

yan,
hehe..terima kasih yan..hiks~~

zue,
tu sebenarnya kaler hijau la yang

intelligence said...

womens handbag
womens handbag
fashion handbags
fashion handbag
handbags uk