Tuesday, December 23, 2008

a LoVe tO kiLL

Korang sedar x, entry aku dari 10 Dec - 19 Dec, tak de pon cerita pasal aku/pasal aktiviti aku.. Sebab?? Aku dok hanyut layan citer Korea "A Love To Kill"

Mmg best citer ni..

Kisah Min-gu ngan Eun Suk bercinta dah lama.. Tapi suatu hari, mak Eun-Suk suh Eun-Suk jadi pelakon. Lepas dia jadi pelakon, dia famous gilak la konon. Mak dia mula lupa diri. Tanpa pengetahuan Eun-Suk, dia jumpa Min-Gu, cakap yg Eun-suk dah x suka dia lagi. Kat Eun-Suk pulak mak dia cakap Min-gu dah ada perempuan lain dan x suka ngan dia lagi. Min-gu ngan Eun-Suk frust la kan.. Min-gu bawa diri menyembunyi sbb rasa diri dia x layak nak berdampingan dengan Eun-suk. Eun-suk pulak telah dipaksa berkahwin dengan anak kedua pengarah Syarikat Korea. Min -gu dengar berita ni, dan dia punya la frust tgk berita Eun-Suk nak bertunang kat billboard dari atas loteng rumah dia sampai dia terjatuh dari atas bangunan tu dan koma..

Adik Min-gu, Bok-gu cari punca apa sbb abang dia terjun dari loteng. Dia masuk bilik abg dia, tgk banyak gambar2 dan poster2 Eun-Suk. Termasuk gambar2 mereka masa muda2 dulu.. Jadi, Bok-gu dah buat kesimpulan sendiri, yang kononnya Abg dia bercita ngan Eun-Suk masa muda2 dulu. Tapi bila Eun- Suk dah famous, Eun-suk tinggal kan abg dia utk kahwin ngan lelaki kaya, walhal Eun-suk dipaksa berkahwin..

Akhirnya, Bok-gu jadi private bodyguard utk Eun-suk semata2 utk membalas dendam utk abg dia. Dalam masa dia membalas dendam tu, dia sudah jatuh cinta ngan Eun- Suk da.....

Klimak dia, bila abg dia dah sedar dari koma, Masing2 dah mula keliru dgn hati masing2.. Bok-gu nak Eun-suk, tapi itu girlfriend abg dia. Eun- Suk pon nak kat Bok-gu, tapi Min-gu baru sedar dari koma dan lumpuh.. Caner tu??

Tapi Min-gu tau yg adik dia dan Eun-Suk sedang memendam perasaan. Dia mula x makan, x makan ubat dan akhirnya dia mati..

Walaupun Min-gu dah mati, Bok-gu ngan Eun-Suk still x nak bercinta sbb masih rasa bersalah..

Ending cerita ni, Eun-Suk masuk hospital mental, lepas tu dia cuba bunuh diri.. Dia jatuh pengsan kat tgh2 salji beku tu...dah 2 hari macam tu, Bok-gu pun cari dia, Bok-gu peluk Eun- Suk konon2 nya nak panas kan badan Eun-Suk.. Tapi Eun-Suk x sedar2 diri jugak dan akhirnya Bok-gu yg mati kesejukan sambil peluk Eun-Suk. Bila Bok-gu mati jer, Eun- suk baru sedarkan diri.. Tapi bila tgk tangan Bok-gu dah terkulai, dia tau Bok-gu dah mati dan dia pon terus berada dalam pelukan Bok-gu utk mati bersama...

Adeh...panjang nyer aku cerita. Ini pon aku dah cut story skit dah ni.Kalau tak, lagi panjang berjela cerita ni.. Tapikan, korang faham ke apa yg aku cerita nih??

45 comments:

E.L.L.Y.N said...

cam romeo n juliet yg in the end mesti mati jek

Nurmala said...

ellyn,
citer korea kan mmg banyak yg ala2 romeo & juliet

~dARlee zURiS~ said...

owhh citer nie
penah tgk.. :)
tp x tgk dari mulalah
tengok tengah2 je
heheee...
memang best kan??

Nurmala said...

zuris,
mmg best.. mula2 kita tgk kat tenet je.. x puas hati, gigih aku mencari dvd citer nih

aD said...

ad pulak kalau dah minat cerita korea / jepun, ad beli terus set dvd dia.. hihihi.. takut ketinggalan episod kat tv :)

Nurmala said...

aD,
hah..sama la kita..kalau tgk kat tv tu lembab..dengan iklan lagi..adeh!!!

rynn2506 said...

heheh...mala...aku dah tau cite dr mulut ko sendiri kan...
abih tu awek bok-gu tu ape kes?? x de muncul² dah bile lepas abg dia mati pon??

Nurmala said...

azrin,
ada muncul kak.. dia tarik diri la bila tau Bok-gu mmg suka kat Eun-Suk

Ms Tun Teja Persona ♥ said...

sedih gak ar love story neyh..
mmg dasyhat la.
romeo and juliet versi korea.
eeeehehehhe~~

Zyan said...

ala..ape citer sad ending nih?? Tak pernah tengok..tapi tuh la, director skrg mesti peningkan nak pk buat citer yang terhebat heheh

Nurmala said...

tun teja,
ekekeke...romeo & juliet versi korea..

zyan,
aha..tapi kan, kalau bab2 nangis ni kan, bg la kat director korea kan??

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kalau dah start layan drama korea....abis keje2 lain di tinggalkan nyer...

hehhehehe..best2...

Nurmala said...

yanie,
ye la yanie...betul cakap yanie..bila dah ngadap cerita tu, abis la kerja lain tergendala

nurulhuda abu bakar said...

mala.. boleh ar pinjam dvd eh? hehe ;)

Nurmala said...

huda,
hehehe..no problem punyo..

zeti said...

alamak.. ending sdih la plak.. huhuhu.. zt ni sokmo klu tgk film mau happy ending :p ehehe.. tp jln citer dia mnarik sgt2 :D

Nurmala said...

zeti,
cam x puas hati je kalau citer ti sad ending kan.. tapi jalan citer dia mmg menarik..

eLLy said...

mcm best je dik .. ko tengok kat mana? VCD .. or online?

Nurmala said...

kak elly,
mula2 tgk online..pastu lembab.gigih la kita g cari dvd nyer

mazzura said...

tgk kat mana tu mala?

Nurmala said...

mazzura,
beli dvd la..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

dulu suka gak nengok criter korea tapi sekarang ni cam bercinta lak nak nengok, x cukup masa

Dayu said...

mmg pjg lebar mala citer
tapi paham gak la, dh lah nama derang susah nak differ laki pompuan
adohaiii citer dia
mmg cinta membunuh lah...
*skrg mmg tak sempat nak layan dvd, zmn student dulu boleh je layan*

Nurmala said...

crazy beautiful,
biasa la tu kalau dah ada anak

dayu,
hehehe..seb baik faham.. kita pon tgk mood gak nak layan dvd nih

rynn2506 said...

mala...wat tag lg....tag panjang giloss~~~wat tau...

Nurmala said...

azrin,
wakakakaka...ok²..nnt aku wat..adeh...dah lama x jawab tag tau

Pujangga Asmara said...

best ekk kak citer ni..wah..layanzz..nak tgk gak nnt..tp katne leh tgk?huhu;

Nurmala said...

pujangga asmara,
akak tgk dvd la yang

Eazy Izzuddin said...

ooo..
patut la akak x de psl aktiviti akak...
hihi

layans cter korea rupenyer..
cam besh je cter 2..
=D

reena said...

cinta yg penuh dgn dugaan nih...hehehe....

yang...kalo nak pegi kursus solekan ajk kite skali k....ekekeke

juelee said...

cete nie best tapi banyak sangat sepi...
adehhhh geram!

Nurmala said...

eazy,
biasa la dik..datang pulak roh korea nih

reena,
wokay yang...no problem

Nurmala said...

juelee,
adeh..mmg banyak sangat sepi nyer

UnGu VioLeT said...

slm kak.. ade tag mengena kat akak la... datang ambik kat blog mar yer.. salam sayang selalu dr Mar.. jumpe lg!!!

Nurmala said...

mar,
hehe..ok² nnt akak gi blog mar ek

antalya said...

Bok-gu tu Rain kan..suka sangat kat dia..mamat sepet tu hehe

Nurmala said...

yun,
wak!!!! a'ha la yun.. Bok-gu tu rain..comel sangat dia masa jadi bodyguard tu

Yanmie said...

dh lama x layan citer2 nie..aiman konker TV daaa..huhuuhhuu

MiSZuE said...

i love rain..
encem sebab de sepet..
adussss hehehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

da lame x layan citerr korea...

Nurmala said...

yan,
hahaha..nasib la yan..kita nnt pon cam tu agak nyer.. Insyaallah kalau ada rezeki

zue,
akak pon dah jatuh cinta ngan rain..adeh!!!

Nurmala said...

N,
best..layan~~~~

kueh bakar said...

hui...seme mati...

Nurmala said...

kuah bakar,
adeh..!!

technology said...

dolce bag
dolce gabbana handbags
dolce gabbana bag
dolce gabbana handbag
balenciaga bag