Monday, December 15, 2008

hAti yANg rApUh


Assalammualaikum dah salam sejahtera uolSs!!!
Wah..cam rancangan kanak² la puloks..
Cam dah lama je aku tak update blog ni kan..

I’m not in blogging mood sebenarnya

Sedih la bila fikirkan bertimpa² masalah yg datang..

Tahap kesabaran aku pon nak semakin menipis.. Org tgk aku diam je, jadi diorg ingat diorg leh buat sesuka hati yg diorg nak buat/cakap..

Aku diam bukan bermakna aku takut.. Aku diam sebab aku malas. Aku diam sebab aku dah menyampah. Aku diam sebab aku dah tawar hati. Aku diam sebab aku dah fed up. Aku diam sebab bla…bla…bla…

Aku x nak cerita detail kat sini sbb hal ni berkaitan ******** . Jadi x manis rasa nya kalau aku nak cerita to public kan?? Sebab, aku ni masih nak menjaga hati pihak² tertentu.. Org je yg tak tau nak jaga hati aku.. Kalau x nak jaga hati sebagai ******* sekali pun, sekurang² nya tolong la hargai aku sebagai sesame manusia..

Tak pe..nnt sampai masa nnt aku akan cerita jugak..

Cuma, kepada org yg berkenaan.. selagi tahap kesabaran aku masih ada, walaupun semakin menipis, tolong lah jgn mencabar tahap kesabaran aku lagi. Sbb kalau aku dah hilang sabar… YOU’LL REGRET!!!! Just remember that “Kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa”. Bila aku kata aku nak buat, Aku akan buat!!! So...please…leave me alone….
Aku sangat² Down sekarang~~~~

Korang doa kan je la aku tabah menghadapi semua ni ye.. Aku sangat mengharapkan doa² kalian... Dan doa kan juga segala yg aku rancang utk majlis aku nnt berjalan lancar.. Insyaallah~~

39 comments:

rynn2506 said...

mala..ko kata nak cite kat aku..
cepat la dah lama aku tgu ko..td aku ade keje...skg ok dah....cite le wehh....

*ko jgn pk kan sgt prob ko tu...aku kan dah ckp jgn lyn..sbb lg ko lyn persaan tu..lg sedih jdnya....dah..meh borak²...kasi ko ceria~~~~

rynn2506 said...

weh...tajuk tu cam aku penah wat jerk???????????????

Aida said...

mala .. jgn pendam lama sangat sbb bila pendam lama sangat harus meletop mcm gunung berapi tu .. dan pada org yg buat mala, siaplah ko .. harus jadi mcm kat bali yg kena bom tu .. hehehe

Nurmala said...

azrin,
aku nak citer ngan ko.. tapi aku tak suka cerita sekerat²..nnt mood tu lari.. nnt la..after lunch kita sambung k

aha..kau pernah buat tajuk ni kan??

kak aida,
wakakaka..kelakar la akak ni,, anyway thanks sebab berjaya buat kita tersenyum.

ratna said...

byk2 bersabar ekkk....

Nurmala said...

ratna,
Insyaallah kak

Yanmie said...

salam mala..aiseh...cian kat mala..tak abis2 lg ke diorg tu nk mgganggu..nk d biarkan menjadik plak kan??..yan simpati sgt ngan mala..harap bersabar...

Nurmala said...

yan,
tu la yan.. org cakap sabar..sabar..sabar.. tapi bila kita sabar.. cam ni la jadinyer kan?? menjadi².. x tau la.. harap² selepas kahwin ni semuanya kembali seperti biasa..Insyaallah

sparkystar said...

sabar k dear..mulut sndri leh kt ttp mlut org sape nak ttp..biar la org nak wat ape pn janji kt jagn wat org k..hehehehe,have a nice day

BurungBelatuk said...

tabahkanlah diri k...banyak2kan sujud padaNya...insyallh,semua akan ok...

eLLy said...

dik ko ngape dik?

sabor sabor.. itu la dugaan namenye
:) klu perlukan tempat untuk mengadu akak ade ...

jng tension2 sangat tau

muuuaaahhh

bendul said...

hati yg rapuh tu, ada macam biskut meri yg rapuh tu ker..?

Nurmala said...

sparkystar,
thanks ye.. mulut org mmg cam tu agaknyer kan..huhu~`

burung belatuk,
Terima kasih burung belatuk.. Insyallah tabah lah diri ini..

Nurmala said...

kak elly,
thanks akak.. nnt free kita YM k

bendul,
wakakaka...kuang ajo ko bendul..aku baru nak layan jiwang nih..huhu~~

zianazone said...

fren..sabor lah ekk..org yg sengal memang suka sakit kan hati org yg comel2 macam kita ni hehe..

Nurmala said...

ziana,
wakakakaka...aku sangat setuju okeh..huhu~~

busyuksayang said...

babe, kenapa nie??? hope, awak tabah ya...inilah kehidupan sesungguhnya...

apa kata awak layan lagu favourite saya 'hati yg rapuh' by misha omar...hopefully, the lyric bleh buat awak bertambah kuat...:)

RaFFLeSiA MeRaH said...

dugaan org nak kawin memang mcm2 yg kita kena hadapi, tabahkan hati yerr.....doa kena byk...

TERA said...

salam mala.. ish2, kesian la pulak kat mala... sabar la ye, semua masalah mesti blh selesai

SaDi said...

sadi pun tengah DOWN giler... nasib baik ader blog... boleh tulis... tapi kalau rasa nak marah sangat... bebanyak bersabar... orait... take it positive way.... cceeeewwwwaaaahhhhhh... pandai laa sadi tulis kasi nasihat... tapi hati sendiri dah tak tertahan nak marah... apa lagi... kita sambung tidur... moga lepas bangun tidur... kurang rasa stress tuuuu... huahauhauhauahuahuahuauhhua :p

Aleeya said...

apsai down ni syg...kuatkan semangat okay, semoga semuanya kembali seperti sediakala..all da best!

Dayu said...

pe lagi yg boleh i kata
tapi tak yah la pikir sgt, buat sakit hati je, org tu tk rasa pape..
tapi better bgtau je
dia pun bleh sedar silap dia, kalau u senyap je, mana dia nak tau kan..

tapi, pape sabar ye..tu yg penting

~dARlee zURiS~ said...

ish...ada malaun lahabau g ker wak???
sabar lah ek...
i'll pray 4 u
dont worry..doa org2 yg teraniaya,insyaallah akan termakbul :)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

salam mala..
sorry yanie dah lama tak singgah kat sini..

kebizian sket....

bila baca entry mala nih...yanie harap mala bnyk bersabar k....

tenang kan fikiran....

saya said...

aduhhh..apa kes lak ni cik mala sayang intan payunggg... sabar la selagi boleh sabar. kalo tak boleh sabar hamburkan semuanya. apapon saya menyokong mala.. tapi harap pikir dulu sebelum buat sesuatu tindakan. biarlah orang bengong tu menari di lantai yang tak rata, kita orang2 yang berfikiran jangan ikut seperti dia. lama nanti kaki dia tersepit juga kat celah2 lantai tu...

Nurmala said...

busyuksayang,
best kan misha bawa lagu hati yg rapuh tu.. anyway, thanks dear

raflesia merah,
ni salah satu dari ujian yg DIA nak bg kot kan?? Alhamdulillah

Nurmala said...

kak tera,
thanks akak..

sadi,
aha kan sadi.. kalau rasa cam tak best sangat, tido is the best way tau.. bila bangun tu, rasa cam kurang skit beban

Nurmala said...

kak aleeya,
Insyaallah kak

dayu,
dia tu bebal + dungu + bangang = BODOH!!! Cakap banyak kali pon x faham bahasa..belajar je tinggi..wak!!!!

Nurmala said...

zuris,
wakakaka..ini bukan lahabau tau.. ini mak kerbau..wakaka..thanks zuris..

yanie,
terima kasih ye yanie

Nurmala said...

saya,
wow.. thanks akak.. kata² akak ni akan kita pegang.. biar la si bodoh tu nak menari kat lantai yg tak rata kan?? sampai mamposs pon x leh masuk sehati berdansa..wakaka~~~

Ada Ayrissa said...

dugaan dtg dan pergi dek..
apabila dia datang, hadapilah dgn tenang...dan apabila dia pergi, ingatlah dia pasti dtg lg....

Y u Z z 9071 said...

nape ni....semoga cepat2 settlekan problem k..

Nurmala said...

kak ada,
terima kasih akak..kita akan ingat tu.. Insyaallah.. Kita tak boleh terlalu gembira, kerana suatu hari kesedihan pasti menjelma..

yuzz,
Insyaallah..

aizatbest said...

takpe,sabar ye kak..insyaallah sume ok nati.jgn riso, sy doakan sumenye akan ok yek..take care..daa

Nurmala said...

aizat,
thanks aizat..

MiSZuE said...

sabar k mala ek..
dugaan ni selalu mematangkan kiter
smilesss

Nurmala said...

zue,
terima kasih zue..love u

rynn2506 said...

ehem...ehem..aku dgr nama misha disebut².....erm....nape tu?????

Nurmala said...

azrin,
wakakakaka...aku dah agak dah..mesti ada respond..adeh!!