Thursday, December 11, 2008

fRiENd fiNdER

Aku nak tanya pendapat korang ni..

Korang percaya tak dengan perkhidmatan FRIEND FINDER (FF)??

Kebiasaan result yg FF bg tu tepat ker??

Atau korang pernah ada pengalaman yg FF ni bg result salah ker??

Apa kebaikan FF ni?? Dan apa keburukannya??

Bukan ker ia akan mengeruhkan keadaan kalau² kita FF seseorg tu, tapi result yg FF tunjuk kan x sama dengan apa yg dia cakap??

Bukan ker kalau kita FF seseorg tu, maknanya kita dah menaruh syak pada dia dan tak percaya kan dia??

So, apa kata anda?? Wakaka!! Macam forum la puloks~~

46 comments:

Y u Z z 9071 said...

tapi FF tu betul kan...cuma lokasi yang dia sms tu x setepat lokasi sebenar...maybe database telekomunikasi tu belum masuk secukupnye..

kata dunia tanpa sempadan...hihi

~dARlee zURiS~ said...

hahaa..
mr sharil wat kat zuris ff nih
lama dah.since kat sabah dulu
masa tu baru2 g kan..dah tu jauh lak
kita nie suka hu ha hu ha..
x pecaya lah org tue kan.. ;)
tp..skrg dah x de
sbb dah tkr no.lg pun dah dekat
so..no more worries :)

bnyk gak kebaikan buat ff nie
kita x leh nk tipu2 kan..
tp..x suma result yg dpt tu tepat tau
kdg..diorg x access some tempat
so..result yg keluar adalah kawasan2 yg berhampiran dgn kita time tu.
kalu x kena gaya..blh perang tau
heheee...watch out!

Nurmala said...

yuzz,
tu la..kadang² ff ni x bg result yg tepat²

zuris,
aha..mmg boleh jadi perang kalau org mmg letak kepercayaan kat ff nih

juelee said...

rasa nyer tak perlu lah guna FF nie..
trust tu penting, ape pun kiter kene trust orang tuh..
kalau die jawab bohong tu satu hari akan terbongkar jugak...

Nurmala said...

juelee,
ye la...saya pon setuju jugak.. saya pernah cakap kat tunang saya nak buat ff.. tapi dia kata x perlu..dalam hati tu penting!!

cHeRyNa PiReS said...

tak suke FF sbb rase terkongkong...and life nieh kena la ade misteri...baru best. tp kalo emergency...macam tanah runtuh ke...ff itu mungkin penting kan!

Nurmala said...

sha,
hahaha...caner sha leh terfikirkan tanah runtuh ngan ff nih?? kalau masa tanah runtuh, org dah tak terfikir dah pasal ff..

rynn2506 said...

erm...spt yg ko sedia maklum aku pernah pcayakan FF tu lebih drpd bf n dah jd tunang n dah jd suami pon skg ni....tp skg dah x caya sgt lg..apa pon tpulang pd diri msg² utk mpercayai FF or pasangan anda sndiri...bg aku kalo apa yg kite buat tu ikhlas/jujur maka x perlulah FF ni sume tp kalo asyik kelentong pastu cara tmudah nak kantoikan salah satunya FF la...ENJOY YOUR LIFE~~~

Nurmala said...

azrin,
aha kan!!! kau jugak la yg memperkenalkan aku ngan ff nih..tapi skang kau nak ff apa lagi?? dah depan mata kan??

PuteriSatu said...

tak perlu la akak rasa nur...tak yah pening2kan kepala kan...dengar dari jawapan dia sendiri lagi puashati..

Yanmie said...

hahhaa...tak minat ngan FF nie..ahaks...

Nurmala said...

puterisatu,
ye la kak..lagi puashati dengar dia cakap sendiri.. x pyah nak syak2 kan

yan,
mmg x berminat pon..membazir kan??uhuks~~

masviona said...

mala, saya pun pkai FF nih dah lama dah n selalunya result dia 95% sgt tepat...cuma kdg² jer ada lari sket coz maybe database diorg tuh xdiupdate or sumting else la.

Hsbn yg memula kenalkn FF nih kat saya...selalu gak guna utk spotcheck dia...ahakss...bkn xcaya saje je nak tau....tp tu ler jgn ler caya bulat2 coz kdng2 tuh leh jadi gaduh gak if result dia xtepat ats reason yg mcm sy ckp kat ats tuh ler....so time2 gini percaya ler kat couple anda jgn nak argue bukan2...hehhe

Nurmala said...

masviona,
hehehe..panjang je nasihat.. tu la, yg sebenarnya jangan percaya 100%

sparkystar said...

mcm mane nak wat ff nie ek..

Nurmala said...

sparkystar,
wakakaka..itu kenal la call maxis..huhu~~

sparkystar said...

yeker..sbb i tak penah try pn.so i ingin cuba gak.hehehehe..help me

Nurmala said...

sparkystar,
1st time kena minta permission dari tuan punya badan yg u nak find tu.. kalau dia approve then only u can find he/she bila2 masa..

sparkystar said...

owhh..tapi mcm mane nak wat ff tu.

Nurmala said...

sparkystar,
taip FIND 012*******
send to 22001

Aida said...

kak aida tak berapa suka lah benda ni sbb terasa mcm tak percaya je dgn couple kita .. kita ni kalau nak hidup berpasangan, kena percaya each other .. tp, kalau terkanto tu mmg saja cari pasal lah tu .. hehehe

Nurmala said...

kak aida,
aha...macam tu jugak la tunang kita cakap kak..

Eazy Izzuddin said...

friendfinder x penah cube lagi kak...
tapi kadang2 tepat...
kadang2 x...
=D

zianazone said...

tak tahu lah ekk..tapi aku rase FF ni kasi detail yg dia record jer kot..sebab tu arr kekadang tak tepat hehehe

reena said...

penah testing2 dgn hubby 3 taun lps...waktu tuh dia dok kat sblh kite jek (ahaks..gatalkan) bkn ape nak tgk....btol2 jd ke?? tp sbnrnya tak tepat pon area kawasan yg dia bgtau....mmg takleh pakai... *bole tak kite ckp cam gitu*

Nurmala said...

eazy,
tak pe..skang pi cuba..akak dah ajar kan?? hehe

ziana,
oo..aku pon agak cam tu.. sbb takkan semua kawasan dia ada kan??

Nurmala said...

reena,
wah...gud idea la tu yang.. macam tu baru la kita tau dia bg result yg betul atau x kan??

Ada Ayrissa said...

di situlah kejujuran sebenar dpt dilihat...
biasanya FF nih betol...x penah pon buat x betol..

Nurmala said...

kak ada,
oo..ye ke kak? tapi kalau didapati tipu, mesti gaduh kan??

eLLy said...

hu hu no commet coz akak tak berapa tau pasal nie :)

Nurmala said...

kak elly,
hehe..dulu pon kita x tau.. tapi tgk cam best je kawan kita find² bf diorg

MiSZuE said...

mende ..mcam kiter x caya ngn pasangan kiter jek kan
pastu bile x berapa nk tepat wat gaduh2 kehkehkeh..
zue dh x buat..mls nk pening2 kan kepala otak
hahaha

Nurmala said...

zue,
mmg x yah buat..buat pening pala je..kalau dia tipu, kita x rugi pape kan?

Aleeya said...

penah cuba, saja testing2 ngan hubby, tapi tak tepat, katanya hubby berada sekian2..tapi time tu hubby ku dpn mata sajork kat tempat yg sama sekali tak tepat yg dia bagi..pelik2

Nurmala said...

aleeya,
ee..ramai la cakap cam tu..hehehe~~ betul la tak betul agaknyer

Dayu said...

penah guna dan agak berkesan
tak pasal2 kantoi bodoh je
tapi pernah gak tak betul..
entah lah..tgk mood dia kot *kekekeke*

aizatbest said...

x pernah gune lagi ar.
maybe dlm time emrgency cam fon ilang ke pe,ade ar gune kot..tp bleh ke?huhu..tp stakat nak tau gf ke bf ke kwn katne,buang karan je..btol ckp akk,nati ade syakwasangka lak..

SepHia said...

kawan seph ade gna FF ni.. jd keruh gak hubungan ... yelaa

mna x nye... Bf der FF minah ni ade kat hotel.. pdahal.. dier kt restoran bwh hotel tuh...

95% bleh laa... find kan.. org2 yg ilang...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

sumtimes btol...sumtme slp sket....N sll wat....

UnGu VioLeT said...

I back kak.. thanks doakan mar cepat sembuh.. love u!!

BurungBelatuk said...

salam singgah n salam kenai...nice blog...

NahWaL said...

saya rasa tak berfungsi pon.haha tak guna kalao orang yang dicari tak nak diri dia dicari.huhu

kak saya tag akak..silala lawat blog maceh..

Nurmala said...

dayu,
ekekekeke...FF pon ada mood ek??

aizat,
aha kan zat..betul per.. nnt ada syakwasangka..

Nurmala said...

sephia,
wah!!!! bahaya gak ek cam tu.. kita makan kat hotel, tapi pasangan kita ingat kita buat apa ntah kat hotel tu kan?? sbb FF tak de tulis kita buat apa kat tempat² yg dia find tu kan kan kan???

N,
ooo..N selalu buat kat Prince Za ek??huhu~~

Nurmala said...

mar,
sama² mar..dah sihat ker?? love u too

burung belatuk,
thanks coz singgah sini ek..

Nurmala said...

nahwal,
betul jugak..beria² kita find bagai.. tapi kalau dia dah nak tipu, tipu la jugak kan??