Saturday, June 7, 2008

bORiNg

Selepas 2 bulan,tetiba aku rasa cam boring je kerja kat tempat baru ni. Ntah la. Rasa tersendiri. Macam katak bawah tempurung jer. Diorang ni macam...ntah la...susah aku nak cakap. Buat hal masing-masing je. Aktiviti aku skang ni,pagi-pagi pergi kerja. Sampai je ofis,aku akan duduk kat tempat aku sampai waktu lunch kul 1pm. Lunch time - makan -. Kul 2 masuk kerja balik,aku akan duduk balik kat tempat aku tu sampai balik nanti..Wakkk!!! Bosan nya.. Macam tak de life kat situ.
Tak de lagi macam dulu kat ofis lama. Tak de lagi gelak ketawa,tak de lagi makan-makan,takde lagi gosip-gosip.. waarrgghhh..!!!! I miss that moment..

Skang ni,kerja kerja kerja. Makan kerja,minum kerja,tido kerja.. Tak menggembirakan langsung. Aku betul-betul rasa nikmat kehidupan, masa balik dan weekend jer. Selebih nya.. KERJA..!!!!!

Ya Allah..Pertingkatkan lah tahap kesabaran aku. Sampai bila aku boleh bertahan ni? Berapa lama lagi aku boleh tahan? Ada ke org lain senasib ngan aku?

BOSAN!!! BOSAN!!! BOSAN!!! BOSAN!!!

AARRGGGHHH...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


BORING.....!!!!!!!!!!!!!!


4 comments:

misz_dini said...

senasib???...worse than ko aderlah..cam aku..at least kawan2 ko kat situ dekat2..leh lagilah ko nak tegor2 ker...

cam aku duk kat office nie..ala2 duk dlm alam fantasi sendiri...

org sebelah pun aku tak bertegor...

bukan sakit ati pun tapi cam ntah...

udahnyer,kawan2 aku kat sini byknyer..jantans2...tue pun non-muslim...yg muslim2,byk yg gatal2...

ala mala, ko baru lagi tue...nanti dah serasi...baru ko raser

Nurmala Mazlan said...

ye la aku baru lagi. Buat nya aku dah setahun pun diorg still macam tu. Hah... Aku pun kena berfantasia lah gamak nya..

jantan non-muslim pun,still kawan kan?? aku?? tak tau la diorg ni sombong ker atau mmg dah dididik macam tu..

rynn2506 said...

haah kan..aku xde dgr pon cerita ko mcm kat opis lama dulu tu kan...dulu tu riuh je...dah biasa gitu kan mala???skg ni jrg pulak aku dgr ko cite yg best² psl dak opis ko...yg ade cuma complaint la..kena marah la...erm..sabar je la....

Nurmala Mazlan said...

rynn2506 - Tu la pasal. Sebab tu org keta setiap benda tu ada kelebihan dan kekurangan. Kelebihan tempat lama aku tu,happy jer. Kelemahan kau sendiri tau la kan?? tak cukup² makan aku. Kat sini pulak banyak kelebihannya. Tapi kekurangan dia kat situ pulak. Pro and Kontra….