Monday, June 23, 2008

sEBuAh pEngALaMaN & KeHiDuPaN

Dah berapa hari aku tak update blog. Sebab aku tak de idea nak post apa kat blog ni. Tapi hari ni. Tgh duduk sorang-sorang dalam bilik ni. Tiba-tiba pulak teringat kisah dulu kala tu. Kisah pahit. Kisah manis.

Hehehe... Kelakar kan bila ingat-ingat balik. Sekarang ni mmg la kelakar. Tapi masa melaluinya tu??? Ya Allah.. Tuhan je tau.. Orang kata setiap yang pahit pasti ada manisnya. Dan Alhamdulillah, kehidupan aku sekarang kembali tenang.. Kadang-kadang terfikir di fikiran aku ni, betapa hebatnya aku dalam menempuhi kehidupan penuh dugaan ni. Macam mana aku begitu kuat menghadapi pahit maung tu.

Pengalaman lalu yg amat mahal.Aku pernah menempuh onak & duri, pahit, manis & rebah terlungkup terngadah. Dlm melayari bahtera sebuah kehidupan sentiasa dilanda badai gelombang. Tiada siapa dapat membeli sebuah pengalaman & pengorbanan, terlalu susah teramat payah. Orang hanya melihat aku tersenyum, ketawa, gembira. Dalam hati aku??? Tuhan Maha Mengetahui. Betapa berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.

Doaku agar hari ini lebih baik dari semalam & hari esok lebih baik dari hari ini. Kulayari bahtera hidup ini dgn tabah dan mohon dirahmati. Segala ketentuan ALLAH aku pasrah & reda. Hanya satu pintaku Tuhan, berikanlah aku kesabaran. AMIN..

7 comments:

misz_dini said...

wallamak weii..timbul keinsafan pulak bacer n3 ko nie...teringat aku kat lagu nie....

Ku tidak akan risau
Dgn dugaan cabaran
Sepanjang perjalanan ku pasrah ku akur
786 Alhamdulillah Syukur!

Nurmala Mazlan said...

apasal pulak kau teringat kat lagu tu pulak bai..??

"sujudku pun takkan memuaskan inginku
'tuk hanturkan* sembah sedalam kalbu
adapun kusembahkan syukur padamu ya Allah
untuk nama,harta dan keluarga yang mencinta
dan perjalanan yang sejauh ini tertempa
alhamdulillah pilihan dan kesempatan
yang membuat hamba mengerti lebih baik makna diri
semua lebih berarti akan mudah dihayati
Alhamdulillah,Alhamdulillah,Alhamdulillah...."

misz_dini said...

wakakakakakaakkaka....yerlah...syukur dgn apa yg ada....

ellyn said...

emmmm...
syahdu plak kan

Nurmala Mazlan said...

kak ellyn,
tu la kak.. tetiba pulak nak touching²..hehehe

rynn2506 said...

"pengalaman mahal"
aku suka ayat ko yg itu...

Nurmala Mazlan said...

ye...
pengalaman tu mahal. Exclusive untuk diri kita je. Org lain tak kan dapat merasa pengalaman kita..