Saturday, June 7, 2008

kERetA kU

Hari Rabu hari tu sayang call aku. Dia cakap "sayang,hari ni tak payah tgk ezora". aku tanya "apasal"? Sayang kata " kereta siap hari ni. Kita gi amik kereta balik kerja karang"..

Wakk...!!!! aku seronook bukan kepalang. tak sabar rasanya. Tepat pukul 5.30pm aku ngan sayang terhegeh-hegeh,hujan-hujan gi bengkel nak amik kereta.

Sampai je sana, wahh...kereta ku cantik. Seperti sedia kala.. Nak check-check tak sempat sebab hujan lebat masa tu. Lagi pon bengkel dah tutup. Tak pe la,balik nanti baru check je..

Aku pun balik,bosan giler. jalan sesak sana sini. Maklum la,masa hari rabu tu kan petrol naik harga. Berpusu-pusu org nak isi minyak.. tgh boring-boring tu aku nak pasang cd. Tak boleh. Naper ek?? Tak pe la,dengar radio dulu. Balik kang baru check naper.

Malam tu aku nagn sayang check kete,wakk..!!! cd changer aku tak de.. tak boleh jadi ni. Kebetulan Abg sedara aku datang, dia ni particular skit pasal kete. Dia la yg beria-ia check kete aku. Hah...!!! ambik kau.. Serba serbi tak kena pada pandangan mata dia.

Antaranya :-
  1. Bonet bocor
  2. Cap kat rim aku takde
  3. CD Changer aku takde
  4. Ekzos senget
  5. Tempat air mengalir tertutup rapat. So that,kalau air masuk,tak boleh nak mengalir keluar..

Keesokan harinya aku call bengkel, aku cakap la semua tu. Marah lah jugak aku dibuatnya. At Last dia suh datang hari sabtu. Pastu tadi kat ofis dia call sayang,dia kata tak yah datang hari sabtu. Tutup. Public holiday. Ini tak boleh jadi. Takkan aku nak tgu lagi seminggu?? Kesudahannya,dia suh datang hari Ahad kul 12pm.. Tgk je la apa ceritanya nnt..

p/s - tgk la dibawah ni. Kereta ku dah cantik. Luaran jer.. erkk..!!!





11 comments:

misz_dini said...

mak aii..biar betull..ermm..ader kat workshop tue kot...takkanla dorang nak ambik baii...

Nurmala Mazlan said...

Aku dah call dah. Dia kata ada kat bengkel lupa nak pasang. Boleh???

misz_dini said...

wakakaka...cakap kat dier....if i tak check...u pun diam kann???

Nurmala Mazlan said...

wahh...manyak garang la ini budak kicik...

kau tau baper banyak anjing dia kat situ,aku sampai2 pun anjing dia dah menunggu aku kat sebelah pintu,inikan pulak aku nak cakap banyak..dia bg anjing,baru padan muka aku.

rynn2506 said...

hah..kan aku dah kata....check dulu..tau je la cina ni wat keje cincai je..tp nasib baik alasan ko ujan..kan dah kena patah² blk...aku dah suh epul marah dah foreman kat situ sbb tu kete kwn kan..kalo org lain mampos arr....
tp btol weh...ader byk anjing kat situ kan...tp kan anjing tu sume mesra weh..aku pon masa mula² ikut laki aku p sana pon ngeri gak..aku igt dia nak kejar aku..rupanya tauke tu kata dia nak manja² je tp x nak aku..goli den..tp nasib baik sempat masuk dlm kete...kang x psl kena samak...

Nurmala Mazlan said...

rynn2506 - aha. anjing tu sebenarnya cam nak manja² tapi sebab haram je yg buat aku takut tu.kau tau, dia leh dok sebelah pintu kereta aku tgu aku ngan krol turun kereta pulak.

rynn2506 said...

weh..ko x yah kencing aku la sbb anjing tu haram je ko takut..apa² binatang pon ko mmg takut kan..even kumbang kecik je..ko igt x pic kat hp yg aku nak tunjuk kat ko masa dulu tu?blom tunjuk lg ko dah menjerit takut kan..???padahal pic patung ayam je tu...

Nurmala Mazlan said...

rynn2506 - wakakakakakaka....kau ni mmg tau.. kau buat aku gelak besar baca komen kau.. siot jer.

aha,aku ingat lagi yang kau nak tunjuk gambar patung ayam besar tu kan??? hahahaha...

rynn2506 said...

yelah...konon sbb anjing tu haram ko takut padahal sumeorg tahu yg ko ni mmg penakut n penggeli segala binatang....x yah la mala..bkn sehari dua aku kenal ko...!!!

yati said...

erm...mmg tul pun..aku aritu masa tunang mendapat sentuhan dari kak zirin..mmg cantik la...ramai yg puji make up die.nnt tok hari bahagia nk amik kak zirin g la...huhuhu...

Nurmala Mazlan said...

yati,
sapa ni ek??
a'ha.. sentuhan zirin mmg cantik. nnt kahwin aku amik dia. confirm.sbb aku dah tgk hasil kerja dia..anyway,naper yati komen kat entry kERetA kU ek??