Monday, June 30, 2008

wALLet



Tajuk kita hari ni ialah wallet.

Setelah sekian lama aku tak kuar jalan-jalan ngan sayang, Ahad lepas aku kuar jugak akhirnya. Itu pun sebab baru dapat gaji dan aku kena pergi Avon & Cosway sebab ada org order barang.

Dah beberapa bulan aku purchase cosway dan dapat kupon. Dah banyak dah kupon yang terkumpul tapi aku tak tau nak buat apa. Tapi semua benda cam tak menarik perhatian. Tapi semalam, masa kat cosway,saja aku selak-selak catalog yg ada. Sekali aku nampak satu wallet tu cam menarik perhatian. Rasa cam nak beli since wallet aku dah berlumuran miinya sebab hari tu aku bawa bekal letak dalam beg. Habis bekal tu terbalik dan beg aku dipenuhi minyak. Berbalik pada wallet,rasa cam nak beli. Tapi tgk harga..mak aii...RM199.90. Tak mo arr beli. Baik aku g downtown,banyak lagi pilihan wallet 'imi' yg murah-murah. Sekali aku telek lagi kat bawah dia, retail = RM199.90. If 18 coupons = RM29. Coupon?? aku check coupon aku.. wakk..!!! ada 30 coupons.. mans boleh beli. Guna 18 coupons dan bayar hanya RM29.

Yes,akhirnya aku dapat wallet baru - Pierre Balmain -


p/s - Moral of the story,kita kena berjimat-cermat. Selagi ada barang yg murah atau yg memurahkan barang tersebut, baru boleh beli. huhu~~~

9 comments:

ellyn said...

mala..

lawa la kaler dia...canteq!

rynn2506 said...

btol tu mala...dulu kite sorg..leh arr belanja sesuka hati tp skg duit dah dikongsi bsama yg tsyg...kite patut le kena bjimat-cermat..kalo x biasakan dr skg,nnt time btol² gawat...kite blk yg susah...

Nurmala Mazlan said...

Kak Ellyn,
Thanks akak. Cantik kan??

Azrin,
Tu la pasal. Dulu boleh je beli apa yg kita nak tanpa berfikir dulu. Skang ni dah berdua. Aku tgh budget² nak kahwin ni. Kau pulak nak kena budget² untuk persiapan baby kan?? huhu~~~

misz_dini said...

betul2...biler minyak naik expenses naik..kiter kener jimat...erm..kalo gitu,kiter kawin bwh rumah kosong nak???takyah kuar duit...amacam??ader bran???wakakaka

Nurmala Mazlan said...

Hah..
good idea.. Kau kahwin bulan 1 kan? Apa kata kau buat dulu. Kalau berjaya aku ikut.. Amacam?? Ada bran??

misz_dini said...

byk cantik..aku dah booking weds planner....next time arr..biler ader quota utk aku kawin lain wakakakakakkaka

Nurmala Mazlan said...

adini,
perempuan mana ada quota².
kau nak bercerai ngan jimmy ker??

rynn2506 said...

tah..gatal ni..nak kawin bape kali ni???

misz_dini said...

wakakaka...aku main2 jerk..wakakakkkak