Friday, June 27, 2008

mUhAmmAd aiMaN hAMiZaN

Baby Aida – Muhammad Aiman Hamizan – kena bedah bulan 4 hari tu - 28 April 2008 – Masa Birthday suami dia pulak tu. Baby Aida kena cataract. Doktor kata sebab premature (tak cukup bulan).

Aida pernah cakap kat aku yg anak dia ada cataract. Tapi Aida kata tak nak buat operation sbb sian ngan anak dia. Dia nak berubat cara kg je. So,masa dia datang aku tunang tempoh hari,aku ingat cam anak dia dah ok.

Tapi baru² ni,dia bg tau aku yang anak dia buat operation buang cataract tu. Rupa²nya Aida kata dia dah puas berubat cara kg tapi tak berhasil. Dia bukan tak nak bg tau kawan² semua. Tapi dia tau kita bz dan ada hal kita sendiri.

Aida cerita macam mana keadaan dia dari malam sebelum anak dia operation tu. Ya Allah,naluri seorg ibu benar² mengubah kita. Aida skang tak sama ngan aida yg aku kenal dulu. Sedih aku dengar. Bergenang juga la air mata aku..

Aida kata masa masuk biilik pembedahan tu, dia nak nangis. Tapi dia tgk anak dia tak nangis,dia tahan. Dia kuatkan hati. Eee…sedih la aku dengar.. Benda² ni semua akan mengajar kita tabah dan sabar. Macam tu la mak² kita kan?

So,pada kawan² atau sesiapa je yg view blog aku ni. Mari la kita berdoa bersama² semoga baby Aida sembuh seperti sedia kala. Amin..!!!





11 comments:

misz_dini said...

comelnyer baby aida...moga2 baby dier cepat sembuh...tabahkan ati k aida...ko tak gi tgk baby dier ker mala???

rynn2506 said...

hehehe..pic yg ke3 tu muka dia mcm aida kan mala...
aku pon doakan yg terbaik je utk mereka...nasib kite x tau lg cemana kan...aku ni ha pon risaukan baby dlm perut aku ni...Ya Allah...minta dijauhkan...AMIN..!!!

Aida,semoga ko tabah....InsyaAllah semuanya selamat..!!

Nurmala Mazlan said...

adini,
aida kat penang.. caner nak pergi? vacation??

azrin,
Insyaallah..
a'ha..dulu masa mula² cam muka suami dia. skang macam muka dia pulak

ellyn said...

to aida...

cutenye...gebussss baby aiman tu...
semoga aiman cepat sembuh n mama dia kena kuat n cekalkan hati tu...

naluri seorang ibu tahu bl anak kita berada dlm kepayahan....

aida said...

thanks kt smua... hrp doa kalian smua anak ibu akan sembuh.. thanks again..

Nurmala Mazlan said...

kak ellyn,
tu la kak. Kita selalu je gaduh ngan mak kita. Tapi kita sayang dia sebenarnya. Cuma tak tau nak tunjuk je..

aida,
ye aida. kami doakan baby amizan cepat sembuh. AMIN.!!!

aida said...

mala...npe tak nk tunjuk.. kalau mak kita ego..biar la kita mengalah..apa2 pun kita ttp anak dia..xmungkin blh lebih dr dia.

Nurmala Mazlan said...

aida,
bukan tak nak tunjuk. Tapi tak tau nak tunjuk macam mana. Manusia ni ada dua jenis. Ada yg tau nak tunjukkan rasa sayang. Ada yang tak tau nak tunjukkan. Dan mungkin yang tak tau tunjukkan tu,dia punya sayang lebih banyak berbanding yang tau tunjuk tu Apa-apa pun,aku sayang mak aku. Mak tu,takkan tak sayang. Org sakitkan hati mak aku,aku pon sama rasa sakitnya tu tau..

MalaysiaStory said...

comelnya.. muga satu family sehat sejahtera hendaknya

Ju-Lia said...

kak aida's sOn, get well soon!

kak aida, coNgrats sbb sgt tabah~ *terharu*

sis, bYk gile kesalahan ejaan & bahasa. waKakaka. kat penang? mai..mai... pakat Ramai2 dtg peNang buLan 8 bwk Bunge besar2.

Nurmala Mazlan said...

malaysiastory,
AMIN..!!!

Ju-Lia,
apa kesalahan ejaan dan bahasa tu arr?? Aku tgk tak banyak pon kesalahan. Skit je..wakakaka..

Oit.. apasal pulak bawa bunga? Kalau g pun tak sampai bulan 8. Sbb kena pikirkan mak buyung aku tu..