Wednesday, June 18, 2008

sAkit pERut

Ya Allah.. Tuhan saja yg tahu betapa sakit nya perut aku hari ni.. Biasa la 1st day datang bulan mmg macam ni. Tak de mood nak buat kerja. Macam mana nak ada mood?? Perut ni teramat² sakit nya.
Aku call sayang bgtau sakit perut, dia nak datang nak hantar g klinik. Sayang kata dia sattle skit kerja. Pastu sayang nak datang bawa aku gi klinik. Tapi aku malas la sbb hari ni tak de sapa kat department. Tinggal aku ngan bos aku je. Kerja banyak. Selagi boleh tahan,tahan je la..
Pastu biasa la kan, time² period ni mood tak menentu. Tadi lunch sayang datang. Dia kata nak makan sama ngan aku. Sayang cerita kat aku yang dia dapat kerja part time baru dan dia pergi interview sebab dia nak berhenti kat Hotel Istana. Beria² sayang cerita kat aku. Aku pun beria² dengar. Ye la,rezeki kan??? Sekali aku tanya
“ Mana sayang tau ada kerja kosong kat situ?”.

“kawan saya receptionist kat situ. Dia yg cakap”.

Uik..!!!!????? receptionist bukan perempuan ker?? Aku dah mula nak naik angin dah – tahap cemburu aku mmg susah dikawal -

Aku tanya lagi “ sapa kawan sayang tu?”.

“ Alah,dulu dia kerja citibank. Saya kan selalu buat transaction kat sana dulu.”

“Sapa kawan sayang tu?”

“Bukan kawan, kenal² cam tu je”.

“sapa kawan sayang tu. kawan sayang tu tak de nama ke?”. Ya Allah,sabarkan lah aku..

“oo…Serina”.

Terus aku senyap sampai habis makan tadi. Tapi bila dah naik, bila aku fikir² balik,cam over pulak aku ni. Ntah sapa² ntah budak tu,itu pun aku nak jealous pulak. Sian sayang. Nnt mesti dia rasa tersepit kan? Dah tak bebas lagi nak berkawan ngan sapa².. Lama² nnt dia boring.. wakkk..!!!!! Tapi aku dah say sorry.. sayang pun dah cium kepala aku.. erm..ok la tu….opsss!!! terlebih sudah..

10 comments:

rynn2506 said...

oit..jeles ekk...huhu..
ermm..period..patutla semacam je...
aku dah 6 bln x rasa camtu...hehehehe

Nurmala Mazlan said...

a'ha..jeles tu..
pas tu time² cam ni pulak..
macam sorok sarang tebuan la kan??

mmg la kau tak rasa. kalau kau rasa tu namanya bunting pelanduk

misz_dini said...

ermmm...jeles ko ni ek..biasalah...dugaan bertunang...

rynn2506 said...

hik hik hik...bkn mcm sorok sarang tebuan la..jolok sarang tebuan..oppss..lupe la pulak ko ni blom tahap jolok menjolok ni..huhuhu....adini lg la kan????hahahahahahaa....

ellyn said...

jeles gak cik mala ni yek...
eleh...biasa la pompuan kan..akak pun sama gak..hehehe..tp bl pk balik ntahapaapa kita ni...

abg mala nk carik duit lebih yek.... jom la kita jumpa...akak tau camana nk carik duit tu...

Nurmala Mazlan said...

adini,
biasa la dugaan bertunang..naper kau tak cakap je no one is perfect. Ayat klise kau tu

rynn2506,
hehe...salah la.. aku mmg nak taip jolok,tertaip sorok pulak. Adini lagi la yin. Dia kan tak bernafsu..wakakakaka....

Kak ellyn,
A'ha kak..kita mmg jeles bila ada je nama pompuan yg dia sebut. Tapi lepas kejadian,baru leh fikir secara logik..

Bila nak jumpa nye kak?? Kat mana?? Set je...

"hai,siapa nama? Bole kenal ataupun tidak? duduk kat mana? dengan siapa? Ada handphone? apa nombornya?"..

hehehe...

ellyn said...

mala...

nanti drop by bg email add la senang..

Nurmala Mazlan said...

email kita
nurmala@tpb.com.my
atau
nur_rosalinda@yahoo.com

nuzul said...

jangan jeles teruk sangat...nanti susah..hehe

Nurmala Mazlan said...

nuzul,
Hehehe.. aku mmg jeles. Tapi tgk pada layanan laki jugak. Kalau laki nampak tak miang,tak de la aku nak jeles sangat..