Saturday, July 12, 2008

kENaNgAn

Tadi aku dapat sms yg tak di sangka-sangka..
" Semalam org tgk gambar kita. Just nak bagitau,tetiba je rindu. Nanti kita jumpa nak? Kita makan kat ikan bilis pedas tu.Tetiba terasa pulak nak makan kat situ"

Ya Allah. Msg tu di hantar oleh x-bf aku. Kenapa lah di bg msg macam tu di saat-saat aku tgh bahagia dengan sayang sekarang,dia cuba kembalikan ingatan aku pada kisah silam kami?
Bohong la kalau aku kata aku tak teringat. Dia adalah cinta pertama aku. Kami berkawan hampir 7 thn. Satu jangka masa yg lama.

Ya Allah..ni la yg org kata dugaan di alam pertunangan.. Wak!!! Jangan la jadi apa-apa pada hubungan aku ngan sayang. Aku bahagia dengan sayang..Aku sayang sayang..!!!

"YA ALLAH, jika benar dia untukku,dekatkanlah hatinya dengan hatiku,jika dia bukan milikku,damaikanlah hatiku dengan ketentuan-MU..Dialah permata yang kucari selama ini..Kukuhkanlah hatinya dengan kesetiaan padaku..Bukakanlah hatinya hanya untukku...YA ALLAH..sesungguhnya aku buta tanpanya disisi.."


Setia Ku Korbankan

Inikah dugaan yang ku terima
Menyintai mu sepenuh jiwa
Untuk bersama mu
Kesabaran membakar fikiran
Rinduku embunan di lautan
Cintamu debunga berterbangan
Tak pernah mempeduli kasih sayang
Yang aku korbankan
Kau janjikan bahagia
Namun kau hantui dengan gurauan berbisa
Kau janjikan setia
Rapuh ku berpegang untuk hidup bersamamu
Kembalilah hangati semula asmaraku dengan mu
Demi cinta suci
Andainya tak mungkin ku miliki
Keayuan kasih impianmu
Lepaskan asmara di jiwaku
Setia ku korbankan

p/s: Tetiba pulak teringat kat lagu ni

8 comments:

mr. fabulous said...

biasa la tu..dlm tempoh bertunang ni mcm2 dugaan yg akan timbul..kdg2 benda tu langsung kita x sangka..just ignore it and tetapkan hati pada dia..semoga berbahagia.. :-)

rynn2506 said...

mala...usah dikenang lg k...nnt jd hal lg kang...ko ni merbahayakan kesihatan btol la tulis psl tu kat sini....tp kalo ko dah terus terang ngan krol xpe lah...hrp dia faham...

Nurmala Mazlan said...

mr fabulous,
Thanks mr. fabulous.. Ye la,Ini dugaan masa bertunang. Insyaallah saya dapat handle perkara ni. Doakan je la..

azrin,
aku tak kenang tu. tapi masa dia msg aku tu aku teringat la kan?? hehe..krol dah tau dah pon. tapi aku dah cakap ngan dia,its nothing since aku pon tak reply apa² msg tu.

misz_dini said...

biasalah beb..dugaan...

misz_dini said...

biasalah beb..dugaan...

Nurmala Mazlan said...

adini,
erm..~~

Warnawanie said...

hi there!

Firt of all, nak ckp "NICE BLOG" ;)
erm.. not too late kan if nak wish.. Congrat atas pertunangan anda... hehehe

Erm..just stick to ur sayang..
Pedulikan yg dah jadi x.. patut convert dia jadi Z-BF not X.. hehehe

I knw, hard for u nk lupekan dia.. me pun couple dgn my x for 8 years.. but at last, I got nothing..

But i'm hepi with what I have rite now... erm..tgh counting the days nih...

Do keep in touch yerk!!
Warnawanie ;)

Nurmala Mazlan said...

hi warnawanie,

thanks for “NICE BLOG”
thanks for wish Congrat atas pertunangan anda

Yes I will stick to my sayang.
Tak mo la ingat² lagi yg lama² tuh..

And im satisfied with my life now bcoz I got what I want..~~

Bestnya warnawanie dah nak kahwin.. Kita pon nak kawin jugak!!!Insyaallah kalau tak de pape.. bulan 3 thn depan..