Saturday, July 12, 2008

pENat tAPi sERoNok

Wah...penatnya..
Sepatutnya aku ada gath ngan kawan-kawan sekolah aku dulu. 4 org confirm nak pergi. Aku,Azrin,Adini & Thrisha.Sekali last minit Azrin msg bg tau tak dapat pergi sbb mak dia ajak balik kg. So,aku pun fikit baik postpone je sbb kalau jumpa bertiga cam tak best je kan??

Jadinya, seawal jam sebelas aku dah kuar rumah dah. Pergi amim rebate kereta.Ingat kan pejabat pos tutup kul 1pm. Sekali sampai sana "Waktu urusniaga - Isnin-Sabtu - 8am -5pm".. Dan seperti biasa,kalau anak buah aku - Nurin Adriana - ada kat umah,dia nampak sesapa naka keluar,dia mesti melalak nak ikut. Dan aku pun bawak dia.

Lepas amik rebate tu, aku ajak pergi balik rumah sayang dulu sbb semalam sayang kata nenek ngan ibu dia tanya kenap aku lama tak datang umah. Rindu la tu.. Sampai umah ibu,Nazri (budak yg takde tangan. Dia pernah masuk dalam astro aosis dlm rancangan tetamu umrah) ada kat umah ibu. Pastu ibu minta tolong hantar Nazri ngan mak & nenek dia ke Puduraya sebab diorg nak balik Penang. Nazri tu sebulan sekali kena datang KL buat terapi..
Balik dari puduraya,amik mak dan bawa pergi Jalan TAR. Beli baju untuk pengapit aku nanti,tempah bunga pahar,beli baju raya,ambil dan tempah baju dekat Maju Junction - Anggerik Apparel - Tempat aku tempah baju tunang aku dulu dan seterusnya aku jadi pelanggan tetap kat situ sbb tiap-tiap bulan aku akan tempah baju kat situ..
Eh..eh..nak bermanja-manja dengan sayang aku pulak
On the balik dari Puduraya. Nak gi amik mak
Nak order makan pun nak bertentang mata dulu?
See..jalan pun dah tak nak ngan aku..huhu~~~
Nak Belon pulak.
Sementara tunggu aku ngan mak cari bunga pahar
Depan butik Anggerik Apparel. Kepenatan la tu..

8 comments:

BuBbLeS said...

Sampai umah ibu,Nazri (budak tak de tangan. pernah masuk dalam astro aosis - tetamu umrah). --> boleh tau x ni ayat dalam bahasa ape ni??

Nurmala Mazlan said...

wakakaka..
tu ayat tergantung.. tapi aku dah betul kan dah.. Tapi kau ni mangkuk jugakkan. Mesti la ayat tu dalam bahasa melayu..

rynn2506 said...

wah...full activity ko ari sabtu tu kan??? kalo jd kuar ngan kitorg aritu mesti ko lg penatkan??

Nurmala Mazlan said...

tu la pasal. macam dah dekat je aku nak kahwin. padahal tahun depan. best yin. aku sure kau tau perasaan aku sbb kau dah lalui saat ni kan? bezanya aku prepare within 1 year. kau 5 bulan je kan??

mr.fabulous said...

saya yg nk kawin awal tahun dpn pn x prepare pe lg ni...huhuhu...byk btul yg nk kne prepare...hope sempat la..

Nurmala Mazlan said...

mr.fabulous,
awak nak kawin awal thn depan? bulan baper tu? kita Insyaallah bulan 3 thn depan. Awak lelaki,relax la. Cuba awak tanya tunang awak,mesti dia pun cam saya.

misz_dini said...

ermm..yerlah..gatherin tak jadi..bender lain pulak yg jadi ekk...

Nurmala Mazlan said...

adini,
yer lah. kita hanya merancang, Tuhan yg menentukannya