Saturday, July 19, 2008

tM piALa mALaYsiA

Semalam lepas balik kerja, balik rumah jap amik kereta pastu terus pergi Stadium Shah Alam. Selangor lwn Terengganu.. hahaha... Aku dah excited dah nak gi tgk bola sbb dah lama tak pergi tgk. Asyik busy je..
Sayang cakap "Tak yah pergi la. Saya tgk sayang cam penat je"
"Nak pergi jugak. saya tak penat."
Wah..dulu masa mula-mula sayang ajak tgk bola,wak!! tidak!! selagi boleh aku tak nak pergi. Bosan.. Ye la,sebelum tu aku mana pernah gi tgk bola. 1st time aku tgk bola ngan sayang. Tapi skang,aku yg over..
Mula-mula game cam bosan. Ye la,Selangor dah confirm masuk suku akhir Piala Malaysia, jadii dia ayam-ayam kan je la Terengganu tu. Tapi bila Terengganu dah start serang,baru nak Selangor nak up skit. Minit ke 38:38 Selangor dapat 1 gol. Huh..cam tu la.. Masa tu mula lah mulut aku macam pengulas sukan.
Last-last aku tanya sayang "sayang, gf org lain, tunang org lain,isteri org lain tgk bola macam saya tak?"
"Ntah la.. Tapi rasa cam tak kot." wak!!!!
Erm..finally,Selangor menang 2-0..
Sian sayang lapar. Belum makan malam lagi.


1st half. minit ke 38:38 Selangor dapat gol yg pertama



2nd half Selangor dapat jaringan kedua pada minit ke 70:10

8 comments:

rynn2506 said...

bakal isteri "pemain bola sepak terkenal'' la katakan....

Nurmala Mazlan said...

heeeee...
kau ni buat aku teringat statement tu..hahaha...

mr. fabulous said...

amboi....fanatik selangor rupanye...huhu

misz_dini said...

jimmy puas duk ngajak aku gi tgk bolaaa....wakkk!! nanak nanak...nie ajak aku gi tgk chelsea..maklumlah..samer2 minat chelsea...tapi, taktau nak gi ker takk...takut aku tido dowhh..

Nurmala Mazlan said...

mr. fabulous,
hehe..biasa la..
saya dan tunang tercinta anak jati Selangor..

adini,
wak!!! kalau dia ajak tgk yg oversea punya pon aku tak nak. Ni selangor mmg aku suka.. Krol suka Barcelona..wakakaka.. Tapi best tgk bola baii..aku mula2 tak suka gak.. lama2 gian baii..

Azura said...
This comment has been removed by the author.
Azura said...

salam kenalan..saja singgah.. tapi camtulah main kat mesia kan..dah kena sumpah seranah baru nak berjuang.. awat stadium cam lengang jer??

Nurmala Mazlan said...

azura,
Biasa la tu. Org M'sia tak support sukan cam kat oversea tu. Lagi pun kalau Sgor dah menang banyak game,baru stadium full. Kalau tak cam gini la rupanya.